Āboltiņa iebilst pret aizdomīgo VID darbinieku aizrotēšanai uz iekšlietu struktūrām

© f64

Aizdomīgo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku aizrotēšana uz citiem dienestiem nebūtu korekts mehānisms, uzskata "Vienotības" priekšsēdētāja, Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Politiķe atzīmēja, ka šajā jautājumā pilnībā atbalsta līdzīgu iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) nostāju. "Neprofesionālu darbinieku atdošana citiem nav risinājums," sacīja Āboltiņa, "viena vieta nevar būt atkritumu savāktuve."

Kā piemēru viņa minēja Iekšlietu ministriju, kur izveidots īpašs dienests, lai cīnītos pret negodprātīgiem darbiniekiem.

Runājot par citu aktualitāti - grozījumiem Krimināllikumā -, Āboltiņa pauda pārliecību, ka prezidentam Raimondam Vējonim vairs nebūšot iebilžu pret likuma grozījumiem.

Politiķe uzskata, ka plašam iesaistīto lokam, arī žurnālistiem, bija iespēja iepazīties un izteikt savu viedokli par grozījumiem. Tie ir uzlaboti, un novērstas iespējas tos piemērot negodprātīgi. Āboltiņa uzskata, ka pret likuma grozījumiem esot izvērsta kampaņa, jo pirmie histēriski sākuši iebilst krieviski vēstošie mediji, kuriem pavadā esot sekojoši latviski vēstošie mediji.

Jau ziņots, ka premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) esot vienojies ar atbildīgajām amatpersonām par negodprātīgo VID darbinieku rotāciju uz amatiem ārpus dienesta, kā arī ārpus FM struktūrām.

Premjers aģentūrai LETA pastāstīja, ka ir panākta vienošanās ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) un tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču (VL-TB/LNNK), kā arī citām atbildīgajām amatpersonām par nepieciešamību veikt izmaiņas VID struktūrās, jo problēmas dienestā ir vērtējamas kā valsts iekšējās drošības jautājums.

Kozlovskis gan uzsvēra, ka VID amatpersonu rotācija uz iekšlietu struktūrām iespējama tikai pēc tam, kad tiesiskā ceļā konstatēti darbinieku pārkāpumi, turklāt pirms šādas rotācijas jāveic atbilstošs izvērtējums. "Iekšlietu ministrijas iestādēs ir notikušas rotācijas ar citām tiesībaizsardzības iestādēm, un arī nākotnē šādas iespējas tiks izskatītas un nepieciešamības gadījumā īstenotas. Taču, pirms pieņemt lēmumu par amatpersonas rotāciju uz konkrētu amatu, ir jāveic atbilstošs izvērtējums, vai šāda rotācija neradīs kaitējumu valsts un sabiedrības interesēm," norādīja ministrs.

Svarīgākais