Ugunsgrēkā Baltezerā gājuši bojā divi cilvēki

Šodien priekšpusdienā kādā vienstāva dzīvojamā mājā Baltezerā izcēlās ugunsgrēks, kurā dzīvību zaudēja divi cilvēki.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa, izsaukums uz Baltezeru tika saņemts plkst.10.46. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka ar ķieģeļiem apmūrēto koka māju visā 250 kvadrātmetru platībā pārņēmušas liesmas, turklāt ēkas jumta konstrukcijas jau bija iebrukušas.

Sākotnēji glābēji degošajā namā atrada viena cilvēka mirstīgās atliekas, bet vēlāk - vēl viena. Abu personu vecumi, dzimumi un personības vēl nav noskaidrotas. Pagaidām nav zināmi arī iespējamie nelaimes izcelšanās iemesli, norādīja Veisa.

Ugunsdzēsēji ar liesmām cīnījās, pievedot ūdeni no pusotra kilometra attālajiem Ādažiem. Notikuma vietā strādāja četras VUGD autocisternas un viens konteinervedējs, kas šinī gadījumā tika izmantots ūdens vešanai.

Liesmas izdevās lokalizēt plkst.12.58, bet ugunsgrēks pilnībā likvidēts tikai plkst.15.10.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais