Ministrs: Likumā jānosaka, kādi pakalpojumi pienākas cilvēkam par nomaksātiem nodokļiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Ilustratīva bilde

Likumā jānosaka, kādi pakalpojumi pienākas cilvēkam par tiem nodokļiem, kas tiek nomaksāti, uzskata veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Belēvičs pēc tikšanās ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvjiem sacīja, ka viņam būs nepieciešams gan Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS), gan deputātu atbalsts veselības aprūpes reformām.

Ministrs aģentūrai LETA pastāstīja, ka ar Kučinski plāno tikties piektdien, 8.aprīlī, lai pārrunātu veselības sadaļu valdības rīcības plānā. Belēvičs valdības vadītājam plāno izklāstīt savu redzējumu šajā jautājumā. Tāpat plānotajām reformām būs nepieciešams arī koalīcijas politisko spēku atbalsts.

Vaicāts, vai ar reformām domā obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanu, Belēvičs atbildēja - "tajā skaitā". Pēc tikšanās ar Kučinski ministrs plāno vēlāk atkārtoti diskutēt ar nacionālo apvienību.

"Ir absolūti skaidrs, ka mums ir ar likumu jānosaka, kas cilvēkam pienākas par tiem nodokļiem, kas tiek nomaksāti," turpināja ministrs. Taujāts, vai likumā varētu noteikt veselības aprūpes pakalpojumu klāstu nodokļu maksātājiem, Belēvičs sacīja: "Ņemot vērā laika trūkumu, vairāk nevaru jums piebilst."

Viņš gan atkārtoti uzsvēra, ka meklēs Saeimas deputātu atbalstu plānotajām reformām.

Komentējot tikšanos ar VL-TB/LNNK, ministrs pauda, ka izmantoja iespēju uzrunāt deputātus, atbildēja uz jautājumiem par to, kā pašlaik ir organizēta veselības aprūpes sistēma, kā to plānots mainīt ierobežota finansējuma apstākļos.

Savukārt VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA atzinaa, ka šodienas tikšanās mērķis nebija vērtēt ministra atbilstību amatam vai viņa darbu. Tika pārrunātas veselības nozares problēmas, piemēram, bērnu veselības aprūpes problēmas un rindas.

Liela daļa diskusijas bija par nepieciešamību meklēt papildu naudu, tāpat paustas bažas par to, kā šīs vajadzības samērojamas ar prognozēm par pieejamo fiskālo telpu jaunajām iniciatīvām, skaidroja VL-TB/LNNK politiķis.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.