Vēl var pieteikt labos piemērus invalīdu integrācijai

Invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons un uzņēmuma Comperio izsludinātajā konkursā par labajiem prakses piemēriem cilvēku ar invaliditāti integrācijai izglītībā un nodarbinātībā saņemti astoņi pieteikumi, nra.lv uzzināja apvienībā Apeirons.

„Esam saņēmuši jau astoņus labo piemēru pieteikumus - tas nav maz, bet salīdzinot ar to lielisko ideju, projektu, organizāciju, cilvēku skaitu, kāds ir Latvijā, – tas ir niecīgs. Mēs zinām, ka Latvijā ir simtiem organizāciju, kas diendienā rūpējas par to, lai cilvēki ar invaliditāti spētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Un katrai organizācijai noteikti ir kāds stāsts par izdevušos ideju, projektu, kas varētu noderēt citām organizācijām ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā,” nra.lv saka apvienības vadītājs Ivars Balodis. Kā piemērus viņš nosauc apmācības, nometnes, sporta spēles, individuālas konsultācijas, ekskursijas, izdotus informatīvus materiālus, stratēģijas, dažādu institūciju sadarbības piemērus, izveidotas darba vietas, uzņēmumus - ideju ir daudz.

Pieteikt labās prakses piemērus konkursam vēl var desmit dienas – līdz 16. septembrim. Konkursā aicināta piedalīties ikviena juridiska vai fiziska persona, kas pēdējo piecu gadu laikā īstenojusi projektu, sniegusi pakalpojumus vai kā savādāk veicinājusi cilvēku ar invaliditāti integrāciju izglītībā vai nodarbinātībā. Pretendents var pieteikt vairākus labos piemērus. Labos piemērus var pieteikt ne tikai paši pretendenti, bet jebkurš Latvijas iedzīvotājs.

Konkurss tiek organizēts projekta Mācību laboratorija – integrācijai ietvaros. Projekta pamatideja ir izveidot datu bāzi, kurā ikviens interesents var iepazīties ar labās prakses piemēriem gan Latvijā, gan citās pasaules valstīs par to, kā cilvēki ar invaliditāti atgriežas darba tirgū, kā viņi integrējas sabiedrībā, kā iegūst izglītību un jaunas kvalifikācijas iemaņas. Datu bāze ir pieejama projekta mājas lapā www.tavanakotne.eu. Mājas lapā pieejama arī visa informācija par konkursu.

Svarīgākais