Daugavpils galvenajā ielā nevēlas seksšopu

Daugavpils pašvaldība noraidījusi Madonā reģistrētās SIA "Varlanda" iesniegumu atvērt Daugavpilī, Rīgas ielā, netālu no centrālās dzelzceļa stacijas intīmpreču veikalu, raksta laikraksts "Diena".

Kā skaidroja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Strode, šāds lēmums pieņemts domes Izglītības un kultūras komitejas sēdē, jo domnieki uzskata, ka šāda tipa preču un pakalpojumu tirdzniecībai nav īstā vieta pilsētas centrālajā gājēju ielā.

"Rīgas iela ir mūsu lepnums, pilsētas vizītkarte. Daugavpils ir pietiekami liela pilsēta, lai šī firma varētu atrast citu vietu, kur tirgoties, tad mēs šo jautājumu izskatīsim atkārtoti," sacīja Strode.

SIA "Varlanda" īpašniece Ligita Āboliņa par šo lēmumu bija izbrīnīta, jo ne Jēkabpilī, ne Madonā, kur šai firmai ir atvērti intīmpreču veikali, nav bijusi vajadzīga īpaša pašvaldības atļauja atvēršanai, tikai videofilmu demonstrēšanai. Arī Daugavpilī sākumā teikts, ka domes atļauja nav vajadzīga, tāpēc firma atradusi telpas, noslēgusi īres līgumu un iemaksājusi drošības depozītu.

"Mēs esam parasts veikals ar noteiktu darba laiku, arī preces skatlogā netiks izliktas. Domājam, ka tas varbūt ir pārpratums, tāpēc pirmdien esam nolēmuši doties uz Daugavpili, lai noskaidrotu šo jautājumu uz vietas," uzsvēra uzņēmēja.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.