Paņem lietussargu: Šodien iespējams pērkona negaiss

© Scanpix

Šodien daudzviet Latvijā ir gaidāms lietus, kā arī iespējams pērkona negaiss, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lietus un pērkons dienas pirmajā pusē būs Kurzemē, bet vēlāk arī citos reģionos. Vakarā Kurzemē nokrišņi mitēsies un starp mākoņiem var parādīties arī saule, tikmēr Vidzemē un Latgalē daudzviet gaidāms lietus, kā arī pērkona negaiss.

Dienas laikā pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās var sasniegt ātrumu līdz 15 metriem sekundē. Brāzmas sākotnēji skars Kurzemes piekrasti, bet dienas vidū gaidāmas arī lielā daļā valsts teritorijas.

Maksimālā gaisa temperatūra būs plus 12, plus 19 grādu robežās. Augstāko gaisa temperatūru sinoptiķi šodien prognozē valsts centrālajos rajonos, kā arī Latgalē. Tikmēr Kurzemē, kur vakar tika sasniegti teju plus 20 grādi, šodien būs krietni vēsāks - vietām piekrastē gaisa temperatūra būs vien plus 6, plus 7 grādi.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais