KNAB strādā vairāk sieviešu nekā vīriešu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) strādājošo sieviešu īpatsvars ir lielāks nekā vīriešu.

2009.gada beigās birojā strādāja 63 vīrieši jeb 46% no visiem strādājošiem un 75 sievietes jeb 54%, liecina KNAB ziņojums par pagājušā gada otrā pusgada darba rezultātiem. Vidējais biroja darbinieku vecums ir 36 gadi.

Uz 2009.gada 1.jūliju KNAB strādāja 134 darbinieki. Laikā no 2009.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim amatā ieceltas desmit amatpersonas, bet no amata atbrīvotas astoņas amatpersonas. Uz 2009.gada 31.decembri birojā strādāja 138 darbinieki, no tiem četri uz laiku prombūtnē esošu darbinieku vietā.

KNAB vadībā strādā trīs darbinieki, korupcijas apkarošanas jomā - 54, korupcijas novēršanas jomā - 36, informācijas analīzi veic pieci cilvēki. Birojā strādā arī septiņi juristi, divi darbinieki - ziņojumu centrā, 24 - biroja darba nodrošināšanas jomā, divi - starptautiskās sadarbības jomā. KNAB ir arī viens iekšējais auditors. Uz pagājušā gada beigām KNAB bija 13 vakantas vietas.

Kā šā gada sākumā gada pārskata sanāksmē informēja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Jānis Geduševs, RPP nav vērojams kadru trūkums un no visiem strādājošajiem 43% ir sievietes, bet 57% - vīrieši, taču, ņemot vērā darba specifiku un publiku, ar kuru nākas strādāt Pašvaldības policijas darbiniekiem, "šis procents nav tas labākais", tādējādi netieši norādot uz pārāk lielo sieviešu īpatsvaru policijā.

Viņš gan uzreiz norādīja, ka darba tirgus Latvijā ir atvērts un jebkurš, kurš atbilst izvirzītajām prasībām, Pašvaldības policijā var strādāt.

Svarīgākais