Zemkopības ministrs pārrunājis iespējas paplašināt eksportu uz Irānu

© F64

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) ar Irānas vēstnieku Abdolrasūlu Mohādžeru Hedžāzī pārrunājis abu valstu sadarbības iespējas, tostarp tirdzniecībā ar lauksaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas produkciju, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrija.

Tikšanās laikā Dūklavs vēstnieku informēja par to, ka Latvijas ražotāji ir ieinteresēti dažādot pārtikas preču eksportu uz Irānu. "Lai arī lauksaimniecības produktu tirdzniecības apjomi ar Irānu ir nelieli, esam ieinteresēti veicināt savstarpējās tirdzniecības apjomu palielināšanos," teica zemkopības ministrs.

Tāpat ministrs norādīja, ka Zemkopības ministrijas sadarbības mērķis ar Irānas pusi perspektīvā ir vērsts uz sadarbības līguma parakstīšanu par institucionālo un ekonomisko sadarbību, īpaši attiecībā uz abu valstu pārtikas un veterinārās uzraudzības savstarpējās sadarbības stiprināšanu.

Jau kopš 2012.gada lielāko īpatsvaru Latvijas eksporta struktūrā uz Irānu ieņem graudaugi. 2015.gadā uz Irānu eksportēja tikai kviešus 4,4 miljonu eiro vērtībā. Arī iepriekšējos gados no Latvijas eksportēto produktu klāstā dominēja graudaugi (kvieši, mieži). Savukārt no Irānas uz Latviju pēdējos gados galvenokārt importēti dažādi žāvēti augļi un rieksti.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais