Aizturēta organizēta noziedzīga grupa par psihotropo vielu izplatīšanu

© F64

Strādājot pastiprināti narkotisko un psihotropo vielu aprites jomā, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas (KrPB ONNEJAN) darbinieki apturēja noziedzīgas grupas darbību, kas nodarbojās ar amfetamīna izplatīšanu Jelgavas pilsētā un ārpus tās.

Par amfetamīna glabāšanu februāra mēnesī tika aizturētas sešas personas – 1983., 1984., 1987., 1976.gadā dzimuši vīrieši un 1987.gadā dzimusi sieviete. Personas jau agrāk bijušas nonākušas policijas redzeslokā un ir narkotisko un psihotropo vielu lietotāji. Četriem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Atsavināts 10 grami amfetamīna.  

Savukārt marta mēnesī VP ZRP KrPB ONNEJAN darbinieki par psihotropo vielu izplatīšanu aizturējuši divus 1982.un1978.gadā dzimušus vīriešus, kuri paši ir narkotisko un psihotropo vielu lietotāji, agrāk nonākuši policijas redzeslokā. Aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta viņu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.Tiek veiktas pirmstiesas izmeklēšanas darbības kriminālprocesos, izmeklēšanas interesēs plašāki komentāri netiek sniegti.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.