Ķuzis cer, ka valdība atbalstīs Valsts policijas attīstības koncepciju

© F64

Valdība šodien vērtēs Valsts policijas attīstības koncepcijas projektu. Policijas vadītājs Ints Ķuzis šorīt LNT pauda cerību, ka koncepcija iegūs politiķu atbalstu.

Ķuzis vairākkārt uzsvēra, ka koncepcija policijai ir ļoti būtiska. Viņš īsti nepieļauj iespēju, ka koncepcija nesaņems politiķu atbalstu, jo viņi tomēr saprotot iekšējās drošības nozīmi.

Kā svarīgākos virzienus koncepcijā Ķuzis nosauca nelielo kriminālprocesu izmeklēšanas vienkāršošanu un nepieciešamību uzlabot policijas materāltehniskos resursus, kas vajadzīgs, lai uzlabotu izmeklēšanu, kas ir svarīgi arī aktuālajā cīņā pret terorismu.

Taujāts, ko policijas vadība darīs, ja papildus naudas nebūs, Ķuzis tieši neatbildēja, sakot vien, ka policijai dokuments ir ļoti svarīgs. "Mēs, protams, darīsim visu iespējamo" arī bez papildus līdzekļiem, taču dokuments mums ir ļoti svarīgs, sacīja policijas vadītājs.

Latvijā

Latvijas Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija (LPABA) piekrīt likuma grozījumiem par Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) polises nepieciešamības izbeigšanu, ja transporta līdzeklis uz laiku ir pārtraucis reģistrāciju valsts vai pašvaldību transportlīdzekļu reģistrā, taču iebilst pret transportlīdzekļa numura zīmju nodošanas prasību.

Svarīgākais