Latvijas Universitātei budžeta vietas atņem, Mākslas un Aizsardzības akadēmijām - pieliek

© IZM

Atsaucoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas datiem, ir publiskota statistika par izmaiņām valsts augstskolu budžeta vietās.

Valsts augstskolu studējošo skaita izmaiņas: 2010.gads pret 2015.gadu. Izrādās, ka visvairāk apmaksātu budžeta vietu, ieņemot "godpilno" ceturto vietu, zaudējusi viena no prestižākajām Latvijas augstskolām - Latvijas Universitāte. Iespēja mācīties LU par valsts finansēm sarukusi par 30%. Pirmajā šī skumjā topa vietā ierindojas Liepājas augstskola, kur piecu gadu laikā budžeta vietas sarukušas par 36%. Otrajā vietā atrodas Daugavpils Universitāte ar 35%, bet trešajā - Vidzemes Augstskola ar 34%.

Tikmēr milzīgu budžeta vietu kāpumu piedzīvojusi Aizsardzības akadēmija, kur pirms pieciem gadiem bija 55 budžeta vietas, bet tagad 168 jeb par 205% vairāk. Otra veiksmīgākā mācību iestāde ir Stradiņa universitāte ar 26% kāpumu, bet trešajā vietā Mākslas akadēmija ar 18% pieaugumu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais