Sinoptiķi iepriecina ar ļoti labām ziņām par laikapstākļiem

© SCANPIX

Silta un saulaina ir iesākusies šī darba nedēļa, pirmdien pēcpusdienā gaiss teritorijas lielākajā daļā jau ir iesilis līdz +10...+17 grādiem, turklāt diena ir saulaina un pūš lēns austrumu puses vējš, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas publicētā informācija.

Vienīgi Kurzemē līča piekrastē, pateicoties jau minētajam austrumu puses vējam, kā arī mākoņu un miglas zonai pašos ziemeļu rajonos, gaiss ir tikai +3...+7 grādus silts.

Kopumā jāsaka, ka visa šī nedēļa Latvijā būs ievērojami siltāka nekā iepriekš šai pavasarī piedzīvotie laika apstākļi, gaidāms, ka kādā no novērojumu stacijām arī turpmākajās dienās vēl tiks uzstādīts jauns konkrētās dienas siltuma rekords. Lai gan siltums nedēļas garumā nebūs vienmērīgs visā Latvijas teritorijā, arī tik saulainas dienas kā šodien nedēļas gaitā vairs nav gaidāmas, jo virs Latvijas turpmākajās dienās pastiprināsies ciklonu darbība un valsts teritoriju šķērsos atmosfēras frontes, nesot gan mākoņus, gan arī nokrišņus. Atbilstoši gaisa temperatūrai, tas būs lietus, sniega varbūtība ir ļoti zema.

Otrdien un trešdien siltās gaisa masas, pateicoties dienvidu, dienvidaustrumu vējiem, valdīs visā Latvijā, lai gan trešdien dienas laikā Latviju jau šķērsos lietus mākoņu zona, aiz kuras vējš iegriezīsies no rietumu puses un Latvijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas. Tomēr nedēļas izskaņā no dienvidiem siltums atgriezīsies, vienīgi šajā gadījumā tas aptvers vien valsts dienvidaustrumu rajonus, kur pastāv iespēja, ka termometra stabiņš sasniegs pat +20 grādu atzīmi, citviet gan saglabāsies mākoņaini laika apstākļi un lietus, kā arī ziemeļu puse vējš, līdz ar to gaiss nebūs siltāks par +7...+12 grādiem. Negatīva gaisa temperatūra šajā nedēļā gaidāma vien naktī uz otrdienu valsts austrumu rajonos, bet turpmākajās naktīs vairs nepiesals.

Tomēr šobrīd jāmin, ka šī vēl nebūs stabila silto laika apstākļu iestāšanās mūsu reģionā – prognostiskā informācija liecina, ka nākamās nedēļas vidū iespējama vēsu gaisa masu atgriešanās, un naktīs, vējam pierimstot un debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš no jauna atsevišķos rajonos var noslīdēt zem 0 grādu atzīmes.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais