Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ērgļu novadā notiks ērču un karūsu ķeršanas čempionāts

© f64.lv

Jau sesto gadu pēc kārtas Ērgļu novadā pulcēsies drosmīgie, lai apliecinātu, ka no ērcēm nav jābaidās, bet gluži pretēji - jādodas mežā tās ķert un pretendēt uz uzvarētāja titulu.

Gaidāma sacensība ne tikai ērču ķeršanā, bet arī karūsu makšķerēšanā. Neparastajām nodarbēm ikviens aicināts nodoties 14.maijā, kad norisināsies "Ērču un arī karūsu ķeršanas čempionāts 2016". Gaidāma arī ērču eksperta lekcija, maltīte pie ugunskura, darbosies radošā darbnīca un "bērnu stūrītis". Pievienojies un izbaudi uz savas ādas neparastus piedzīvojumus dabā! Pieteikšanās jau sākusies www.erceskarusas.lv.

Par tradīciju kļuvušais pasākums, kurā pulcējas dabas draugi, piedzīvojumu meklētāji un aktīvi dzīves baudītāji ar savām ģimenēm, norisināsies šī gada 14.maijā. Tikšanās vietu mainīt nedrīkst un "Ērču un arī karūsu ķeršanas čempionāts 2016" jau sesto gadu pēc kārtas norisināsies radošajā atpūtas pagalmā "Tiltiņi", Ērgļu novadā. Ikvienam interesentam būs iespēja ne tikai piedalīties amizanti neparastajā čempionātā, ķerot ērces un karūsas, bet arī darboties radošajā darbnīcā. Iespējams, tieši šajā dienā kāds radīs savu pirmo saktu vai māla krūzīti rīta tējai. Aizraujošajā čempionātā interesanti būs ikvienam - kā lieliem, tā maziem, darbosies arī “bērnu stūrītis".

Par gaidāmo pasākumu stāsta idejas autors un organizators Mārcis Feldbergs: "Cilvēkam patīk baidīties no nezināmā, šī ir lieliska iespēja iepazīt dabas procesus tuvāk ,un tādejādi ,justies daudz drošāk atpūšoties dabā. Tā būs brīnišķīgi pavadīta sestdiena , uzņemot daudz jaunu emociju."

Dalībniekus čempionāta dienā sagaida nodarbes vairākos posmos, no kuriem pirmais ir ērču ķeršana. Lai veiksmīgi varētu norisināties ērču ķeršana, visiem sacensību dalībniekiem tiks piešķirti drošības kombinezoni, cimdi un neliels trauciņš, kurā tiks ievietotas noķertās ērces. Pēc tam, kad tiks dots sacensību starts, stundas garumā norisināsies galveno vaininieču - ērču, ķeršana. Katra dalībnieka izvēlētā taktika paliek paša ziņa - vai to vēlas darīt viens, vai klejojot kopā ar ģimeni vai darbojoties draugu grupā. Pēc finiša signāla visi dalībnieki pulcēsies vienkopus, lai insektus salasītu, saskaitītu un uzrādītu tiesnešiem. Lai pasākums būtu drošs, pēc rezultāta reģistrēšanas ērces tiks savāktas un nodotas glabāšanai.

Otrajā sacensību daļā dalībnieki nodosies nesteidzīgai Latvijā izplatītākās zivteles - karūsas, ķeršanai. Pirms starta, nedaudz padarbojoties radošajā darbnīcā konsultanta pavadībā, katram dalībniekam paša spēkiem būs jāsameistaro makšķere, par kātu izmantojot turpat augušu lazdas kātu. Izaicinājums ikvienam rūdītam makšķerniekam ir mests!

Pēc tam, kad noskaidros un apbalvos uzvarētājus abās disciplīnās, būs iespēja izbaudīt patīkamu pēcpusdienu radošajās darbnīcās. Tā būs iespēja veidot māla traukus, kalt saktu, izliet sveci vai izveidot ziepes.