Nekonstatē pārkāpumus amatpersonu rīcībā saistībā ar Garkalnē atrasto līķi

© F64

Valsts policija nav konstatējusi pārkāpumus amatpersonu rīcībā, kuras pērn decembrī devās uz izsaukumu pēc saņemtās informācijas par Garkalnes mežā atrastu sievietes līķi

Izvērtējot situāciju, kā arī iesaistīto pušu rīcību, dienesta pārbaudē tika secināts, ka konkrētajā notikuma vietā būtu iespējams ierasties ātrāk, ja būtu zināma precīza atrašanās vieta. Gan mērojamais ceļš līdz notikuma vietai, gan notikuma vietas meklēšana aizņēma laiku. Vienlaikus Saulkrastu iecirkņa vadībai ir uzdots izvērtēt dienesta pārbaudes atzinumā norādītos trūkumus un veikt pasākumus tamlīdzīgu situāciju atkārtošanās nepieļaušanai, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Kriminālprocesā, kas tika sākts saistībā ar sievietes atrašanu, joprojām turpinās izmeklēšana, un plašāki komentāri netiek sniegti.

LETA jau ziņoja, ka Garkalnē mežā tika atrasts 1938.gadā dzimušas sievietes līķis ar miesas bojājumiem. Viena no policijas versijām liecina, ka sieviete, iespējams, ir gājusi bojā ceļu satiksmes negadījuma rezultātā, pēc kā ir ievilkta mežā.

Sievietes līķi mežā netālu no dzelzceļa sliedēm atrada žurnālists Aidis Tomsons. Sieviete bijusi puskaila, un viņai uz sejas bija redzamas asinis. Tomsons norāda, ka viņam bija jāgaida pietiekami ilgs laiks, līdz atbraukusi policija.

Dienesta pārbaudē tika uzdots noskaidrot katra iesaistītā darbinieka faktisko rīcību konkrētajā situācijā un to, vai izsaukuma pieņemšana un apkalpošana ir pilnībā atbildusi iestādes iekšējo normatīvo aktu prasībām, kā arī Ministru kabineta noteikumiem.

Svarīgākais