Policija pievērsīs uzmanību nelegālo autosacīkšu rīkošanas vietām

© Valsts policija

Sākoties pavasara-vasaras sezonai, policija pastiprināti pievērsīs uzmanību nelegālo autosacīkšu rīkošanas vietām, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Virse.

Tāpat policija aicina ziņot pa tālruni 110, ja šādas sacīkstes pamanītas. Savukārt personām, kas vēlas mēroties spēkiem braukšanas meistarībā, policija lūdz to darīt saskaņā ar likumu un sacensības organizēt saskaņā ar valstī noteikto kārtību, tādējādi ievērojot visas drošības normas un neapdraudot citu cilvēku dzīvību, veselību un mantu.

Pavisam nesen sociālajos tīklos parādījies uzaicinājums piedalīties nelegālās autosacīkstēs Strenču novadā, Plāņu pagastā, Kazruņģī. Reaģējot uz šo informāciju, policija aicina pasākuma organizatorus uzņemties atbildību un rīkot sacensības saskaņā ar normatīvajiem aktiem, ievērojot publisko izklaides un svētku pasākumu drošības likumu. Pretējā gadījumā šādu sacensību norise netiks pieļauta un kā pasākuma organizatoriem, tā arī dalībniekiem būs jāatbild par savu rīcību likumā noteiktā kārtībā. Vienlaikus policija atgādina, ka personas, kas reklamē un aicina uz šādu pasākumu, ir uzskatāmas par organizatoriem un tas nozīmē, ka jārēķinās ar atbildību, ja šāds pasākums notiks.

Pirms diviem gadiem Kazruņģī nelegālā dragreisa laikā notika negadījums un dragreisa dalībnieki visai primitīvā veidā nolēma sodīt negadījuma izraisītāju, sadedzinot automašīnu. Pēc šī incidenta šajā vietā vairs nav notikušas nelegālas autosacīkstes. Pēc šī gadījuma policijā tika sākti divi kriminālprocesi un administratīvā lietvedība.

Svarīgākais