Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Veismane izspruks ar dienesta pārbaudi

© f64

Skandālā par vēlmi iesaistīt Drošības policiju žurnālistu sarakstes un telefonsarunu izsekošanā ierautā Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane tomēr saglabās ieņemamo amatu un netiks aizrotēta, liecina neoficiāla informācija no vairākiem drošiem avotiem.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) nav ieklausījies Jaunajā laikā valdošajā noskaņojumā, ka G. Veismane aizrotējama, un tā vietā pirmdien varētu paziņot, ka pret Valsts kancelejas direktori veicama dienesta pārbaude, kā to paredz Valsts pārvaldes iekārtas likums. Avoti politiskajās aprindās stāsta, ka ir bijusi arī versija, ka G. Veismani varētu aizrotēt atpakaļ Valsts administrācijas skolas direktores amatā, no kura 2000. gada martā viņa nokļuva Valsts kancelejas direktores amatā. Premjera preses sekretāre Līga Krapāne līdz pirmdienai, kad gaidāms oficiāls lēmums G. Veismanes lietā, Neatkarīgajai kategoriski atteicās izpaust tā saturu vai komentēt versijas.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka pēdējo reizi no G. Veismanes atbrīvoties mēģināja premjers Aigars Kalvītis (TP), pamatojoties ar disciplinārlietu par tēriņiem Valsts kancelejas jubilejai. Taču tolaik mainījās valdība, premjera portfeli pārņēma Ivars Godmanis (LPP/LC), kura laikā lietu izbeidza un iztika vien ar aizrādījumu. Līdzīgi arī citas iepriekš rosinātās disciplinārlietas pret G. Veismani izbeigtas.