LTV pie jaunas valdes varētu tikt maijā

© F64

Latvijas Televīzija (LTV) pie jaunas vadības pilnā sastāvā varētu tikt vien maija beigās, jo pašreizējais konkurss uz valdes locekļa vietu finanšu jautājumos ir beidzies bez rezultātiem. Par otra valdes locekļa, kas atbildīgs par saturu, izvirzīšanu vēl lems nākamnedēļ. Taču iespējams, ka arī tam būs vajadzīgs atkārtots konkurss.

Uz LTV galvenā finansista vietu bija pieteikušies tikai divi cilvēki, Neatkarīgajai skaidroja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājas vietniece Dace Ķezbere. Nominācijas komisija ieteikusi nevienu no tiem nevirzīt valdes locekļa amatā, lai gan prasībām atbilduši abi. Taču, ņemot vērā kopējo punktu skaitu, kas gūts, izvērtējot intervijas rezultātus un citus parametrus, nolemts nevienam no kandidātiem nedot priekšroku, bet rīkot atkārtotu konkursu. Kad tas varētu notikt, Dace Ķezbere precīzi nemācēja teikt. Iespējams, ka ne agrāk par maiju, jo var nākties veidot jaunu nominācijas komisiju, ja padome atzīs, ka iepriekšējā nav strādājusi pietiekami labi, tāpat laiks vajadzīgs, lai pieteiktos jauni pretendenti. Viņa pauda cerību, ka nākamreiz atsaucība būs lielāka, jo šoreiz tā bijusi maza.

Uz otrā valdes locekļa vietu bijuši seši pretendenti, no tiem komisija tālāk virzīja trīs, iesniedzot sarakstu NEPLP. Par tālāko konkursa norisi lems 4. aprīļa sēdē. Iespējams, ka arī šajā gadījumā vajadzēs rīkot atkārtotu konkursu, norādīja NEPLP pārstāve, kā iemeslu minot medijos nopludināto informāciju par pretendentu personālijām. Kā iepriekš ziņoja LTV raidījums Panorāma, uz šo amatu virza pašreizējo valdes locekli programmu attīstības jautājumos Sergeju Ņesterovu, LTV Programmu daļas direktori Janu Semjonovu un izklaides šovu producentu Kristapu Valdnieku. Kā un kas ir vainīgs pie notikušā, neesot zināms, taču – tā notiekot, ja kaut kas ir zināms pieciem cilvēkiem, teica D. Ķezbere, piebilstot, ka pirms laika atklātībā nākusī informācija atstājusi ne tikai negatīvas sekas uz konkursa gaitu, bet arī radījusi lieku spriedzi LTV kolektīvā. LTV valdes locekļu konkursa nominācijas komisijā ir NEPLP priekšsēdētājas vietniece Dace Ķezbere, NEPLP priekšsēdētāja Aija Dulevska, Sabiedriskās konsultatīvās padomes loceklis Arturs Vaiders, Sabiedriskās konsultatīvās padomes locekle Baiba Strautmane, Pārresoru koordinācijas centra deleģētais pārstāvis Vladislavs Vesperis. Komisijā ir arī neatkarīgā eksperte ar padomdevēja tiesībām – LTV arodbiedrību pārstāve Agita Cāne. Pēc konkursantu pieteikumu atvēršanas atbilstoši Ministru kabineta noteikumos paredzētajiem interešu konflikta ierobežojumam viņa tālākajā komisijas darbā piedalīties nedrīkstēja.

Jāatgādina, ka pašreizējās LTV valdes pilnvaru termiņš noslēdzas sestdien, 2. aprīlī. Tajā faktā, ka jaunā vēl nav ievēlēta, Dace Ķezbere problēmas nesaskata, jo pilnīgi bez vadības televīzija nepaliek. Jau 24. februārī NEPLP lēmusi pagarināt līgumu ar līdzšinējo LTV valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti, tāpēc viņš ar darbiem tiks galā.



Latvijā

Nacionālā apvienība (NA) sākusi vākt parakstus, lai nosūtītu divus Saeimas deputātus no partijas "Stabilitātei" frakcijas - Jefimiju Klementjevu un Viktoru Pučku - uz valsts valodas prasmes pārbaudi, jo neesot pārliecības par viņu latviešu valodas zināšanām tādā līmenī, lai varētu pildīt deputāta pienākumus.

Svarīgākais