Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Cēsu novada pašvaldība 2009.gadā ievērojusi visus likumdošanā noteiktos taupības pasākumus

Cēsu novada pašvaldība ir neizpratnē par Finanšu ministrijas (FM) ziņojumā Ministru prezidentam pausto apgalvojumu, ka, neskatoties uz taupības pasākumiem un aizliegumiem, vairākas pašvaldības, tostarp arī Cēsu novada pašvaldība, pērn turpinājušas maksāt prēmijas un veikušas citus likumā neatļautus tēriņus.

Novada domes izplatītajā paziņojumā šī informācija noraidīta kā nepatiesa.

FM ziņojumā teikts: "Cēsu novada domes 2009.gada 1.jūlija darba samaksas nolikums paredz priekšsēdētājam un priekšsēdētāja vietniekam piemaksu veselības uzlabošanai 1,5 amatalgu apmērā, pabalstu ilgstošas slimības gadījumā, priekšsēdētājam, priekšsēdētāja vietniekam un izpilddirektoram - gada piemaksas."

Cēsu novada pašvaldība informē, ka novadā pašvaldības darba samaksa noteikta ar Cēsu novada domes 2009.gada 1.jūlija lēmumu apstiprinātajos Darba samaksas noteikumos, nevis nolikumā. Priekšsēdētājam un priekšsēdētāja vietniekam piemaksa veselības uzlabošanai 1,5 amatalgu apmērā, pabalsts ilgstošas slimības gadījumā, priekšsēdētājam, priekšsēdētāja vietniekam un izpilddirektoram gada piemaksas noteiktas, bet saskaņā ar šo pašu Darba samaksas noteikumu 10.1.punktu netiek piemērotas.

Kā informē Cēsu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Karlsberga, lai sāktu piemērot iepriekš norādītos pabalstus, Cēsu novada domei jālemj atsevišķi. Līdz šim šāds lēmums nav pieņemts, un atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam līdz 2012.gadam šādu lēmumu nav atļauts pieņemt.

Cēsu novada pašvaldība uzsver, ka atbilstoši Darba samaksas noteikumiem Cēsu novada pašvaldībā pilnībā tika ierobežota jebkāda veida prēmiju, atvaļinājuma pabalstu, pabalstu nozīmīgās dzīves jubilejās un citu pabalstu, kuri bija pretrunā ar likumu par valsts un pašvaldību amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā, izmaksas.

"Finanšu ministrijas ziņojumā paustā informācija ir nepatiesa. Līdz šim esam godprātīgi pildījuši visus Finanšu ministrijas noteiktos nosacījumus un rīkojumus attiecībā uz pabalstu ierobežošanu. Ar nožēlu jāsecina, ka tiek publicēti atsevišķi no pašvaldības dokumentiem izrauti teikumi, neiepazīstoties ar visu dokumentu kopumā un neiedziļinoties, ka nekāda veida pabalsti vai citāda stimulēšana nav pieļauta un paredzēta," saka Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders (TP).

Viņš uzskata, ka šis ir pašvaldības reputācijas jautājums, kas nevar palikt bez ievērības, tādēļ aicinās FM veikt rūpīgu informācijas pārbaudi un atsaukt nepatiesus apgalvojumus.