Kols: Āboltiņas izteikumi par medijiem Krievijas televīzijā vērtējami ļoti kritiski

© f64

Partijas "Vienotība" līderes, Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas izteikumi par medijiem Krievijas televīzijā vērtējami ļoti kritiski, ņemot vērā arī to, ka dzīvojam informatīvā kara apstākļos, aģentūrai LETA sacīja Saeimas deputāts Rihards Kols (VL-TB/LNNK).

Āboltiņa intervijā Krievijas televīzijai "Rossija 1" paudusi, ka krievvalodīgie žurnālisti dažkārt uzdod jautājumos, lai uzzinātu arī intervējamā viedokli, bet latviešu valodas plašsaziņas līdzekļi atnāk jau ar skaidru savu pozīciju.

Kols norādīja, ka nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK nostāja ir, ka pašreizējā informatīvā kara apstākļos nebūtu jāsniedz intervijas Krievijā reģistrētiem medijiem, turklāt interviju noteikti nevajadzētu sniegt krievu valodā.

Nav gan zināms, vai Āboltiņas attiecīgais izteikums netika pausts kādā plašākā kontekstā, taču politiķei bija jāzina, ka Kremļa propagandas rupori viņas sacīto pagriezīs sev vēlamā virzienā, sacīja deputāts. Viņš šaubās, ka Āboltiņa šos izteikumus būtu paudusi kā NDK priekšsēdētājas oficiālo pozīciju un tie drīzāk vērtējami kā amatpersonas subjektīvais viedoklis.

Kolu pārsteidz, ka "Vienotības" līdere ir šādi "iekritusi" attiecībā uz Krievijas propagandas raidījumu. Jāņem vērā gan tas, ka raidījums ir domāts Krievijas sabiedrībai, gan tas, ka šo televīziju skatās arī daļa Latvijas iedzīvotāju, piebilda politiķis.

Kā ziņots, vairāki mikroblogošanas vietnes "twitter.com" lietotāji politiķes izteikumus uzskata par neapdomīgiem un viņas amatam neatbilstošiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais