SENIORIEM: Frizēties – bez maksas

© F64

Senioru zvanu centrā atskanējuši vairāki jautājumi, kur seniors varētu nogriezt matus bez maksas un vai ir kāds frizieris, kurš dodas pie pensijas vecuma cilvēka uz mājām un frizē viņu. Neatkarīgā noskaidroja, ka pašvaldības šādu pakalpojumu piedāvā lielākoties dienas centros, tomēr ne visur un visos.

Piemēram, Garkalnes dienas centrā tiek piedāvāts friziera pakalpojums bez maksas gan trūcīgām un maznodrošinātām personām, gan invalīdiem, gan pensionāriem, gan daudzbērnu ģimenēm (pieejams katra mēneša pirmajā pirmdienā). Rīgas domē informē, ka Latvijas galvaspilsētā pašvaldība sadarbojas ar Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Diakonijas centru un senioriem par baltu velti matus griež Diakonijas centra sociālo pakalpojumu centros Imantas 8. līnijā 1/3 (tālruņi 67466045, 29222604) un Ūnijas ielā 49 (tālrunis 26596746). Bez maksas matus tikai nogriež, nekādus citus friziera pakalpojumus senioriem nesniedz.

Savukārt frizieris Ludvigs Bērziņš informē, ka starptautiskajā frizieru skolā Vīzija topošie frizieri senioriem matus nogriezīs bez maksas. Pagaidām prakse esot tikai pirmdienās, bet viss atkarīgs no pieprasījuma. Seniori var piezvanīt pa tālruņiem 67244201 un 25226677 un vienoties par apmeklējuma laiku. «Nenogrieztus nepalaidīsim prom,» omulīgi piebilst frizieris Ludvigs. Ja seniori vēlēsies nokrāsot matus, tad topošie frizieri to izdarīs bez maksas, bet būs jāsamaksā par krāsu. Tāpat arī – ja gribēs ielikt ilgviļņus. Jāmaksā būs par ķīmisko sastāvu, bet par darbu – ne.



Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais