Senioriem sarūpē Lieldienu sveicienu

PRIEKS. Svētku paciņās senioriem sarūpēta ne tikai kafija un cepumi, bet arī vietējo zemnieku un ražotāju gardumi, turklāt katrā – bērnu zīmēts Lieldienu apsveikums © Publicitātes foto

Rūpējoties par vientuļajiem sirmgalvjiem lauku apkaimēs, Latvijas novadu fondi Lieldienu laikā vairāk nekā 1500 senioriem 20 novados nogādāja svētku pakas ar Lieldienu apsveikumu.

Svētku paciņās senioriem bija cepumi, saldumi, kafija, āboli, siers un medus, jo daudzi seniori ikdienā nevar atļauties iegādāties ko garšīgu vai veselīgu īpaši svētku maltītēm. Taču vientuļie seniori tika iepriecināti ne vien ar svētku gardumiem, bet arī ar Ausekļa Limbažu teātra izrādēm. Šo novadu fondu iniciatīvu vairākas reizes gadā jau trešo sezonu pēc kārtas atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds labdarības programmas Maizes rieciens ietvaros.

Svētku pasākumus organizē un dāvanu pakas regulāri sarūpē septiņi mecenātu atbalstītie novadu fondi – Talsos, Alūksnē un Apē, Lielvārdē, Kandavā, Valmierā, Viduslatgalē un Limbažos. Kopumā 2015./2016. gada sezonā svētku pakas nonāks pie 3000 sirmgalvjiem 23 Latvijas pašvaldībās. Borisa un Ināras Teterevu fonda pārstāve Diana Germane pastāstīja, ka, piemēram, pirms Lieldienām Viduslatgales pārnovadu fonds nogādāja 270 paciņu Aglonas, Līvānu un Vārkavas novadu senioriem, kuri savu ikdienu lielākoties aizvada vienatnē. Svētku paciņās bija sarūpēta ne tikai kafija un cepumi, bet arī vietējo zemnieku un ražotāju gardumi, un katrā svētku paciņā bija pievienots Lieldienu apsveikums, ko izgatavoja Rušonas pamatskolas 1.– 9. klašu skolēni.

Arī citi novadu fondi svētku paciņu sagatavošanai piesaista brīvprātīgos palīgus. Limbažu novada fonds svētku paciņas ar palīgu atbalstu izdalīja 200 vientuļajiem pensionāriem Alojas, Krimuldas, Limbažu un Salacgrīvas novados. Lielvārdes novada fonds dāvanas nogādāja 135 senioriem, bet Valmieras novada fonds iepriecināja 300 sirmgalvju piecos novados. Savukārt Alūksnes un Apes novadu fonds, Talsu novada fonds un Kandavas novada fonds līdzīgus pasākumus rīkos aprīlī un maijā.

Šāgada ziemas sezonā ar Borisa un Ināras Teterevu fonda līdzfinansējumu 36 labdarības organizācijas visā Latvijā izsniegs 200 000 siltas maltītes porciju, katru nedēļu palīdzot 2300 trūcīgām personām, kā arī darbojas četras labdarības virtuves. Sadarbībā ar septiņiem kopienu fondiem sirmgalvji saņem svētku paciņas pirms gadskārtu svētkiem, kā arī apmeklē svētku pasākumus.



Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais