Panākta vienošanās par pasažieru pārvadājumiem uz Reņģi

AS "Pasažieru vilciens" un valsts SIA "Autotransporta direkcija" (ATD) vadītāji tikušies ar Reņģes un Auces apkaimes iedzīvotājiem, kā arī pašvaldību pārstāvjiem un panākuši vienošanos par eksperimentālu vilcienu satiksmes aizstāšanu ar autobusu reisiem maršrutā Rīga-Reņģe.

Nolemts, ka vilcienu satiksmi ar autobusu reisiem aizstās eksperimentālā kārtā uz trīs mēnešiem. Pēc tam tiks izvērtēti pasažieru plūsmas apjomi un alternatīvā satiksmes veida priekšrocības un trūkumi.

Lai attiecīgajā maršrutā varētu nodrošināt pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, VAS "Latvijas Valsts ceļi" izdeva rīkojumu par ceļu uzturēšanas klases paaugstināšanu no C uz B līmeni problemātiskākajiem autoceļu posmiem.

Ja arī ceļu uzturēšanas klases paaugstināšana šajā posmā nesniegs gaidītos rezultātus, tiks meklēti citi risinājumi, piemēram, izvērtētas specifiska transporta norīkošanas iespējas vai galējas nepieciešamības gadījumā - maršruta korekcijas, sūtot autobusu caur Jaunauci.

Lai autobusa biļetes cenu pēc iespējas tuvinātu vilciena biļetes cenai, ATD speciālisti kopā ar autopārvadātājiem izvērtēs mēnešbiļešu ieviešanas iespējas autobusu maršrutos, ko turpmāk izmantos pasažieri, kuri līdz šim pārvietojās pa dzelzceļu un izmantoja mēnešbiļetes.

Ja vienošanās šajā jautājumā tiks operatīvi panākta, pasažieri mēnešbiļetes ar vērā ņemamu atlaidi varēs iegādāties jau marta sākumā.

Svarīgākais