Robežsargi pārtrauc kārtējo cigarešu kontrabandu

© Valsts prezidents/Facebook

Šā gada 27.martā Krāslavas novadā robežsargi pārtrauca kārtējo cigarešu kontrabandu un aizturēja vienu Latvijas un divus Baltkrievijas pilsoņus.

Informāciju sagatavoja Kristīne Pētersone, Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Administratīvās pārvaldes Koordinācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore.

Šā gada 27.martā Krāslavas novadā robežsargi pārtrauca kārtējo cigarešu kontrabandu un aizturēja vienu Latvijas un divus Baltkrievijas pilsoņus.

Svētdien, robežsargi pārbaudot informāciju par kontrabandas pārvietošanu, dzelzceļa posmā Indra - Daugavpils aizturēja vienu Latvijas pilsoni, brīdī, kad 1981.gadā dzimušais vīrietis savā automašīnā krāva no garām braucošā vilciena izmestos saiņus. Kopumā saiņos atradās 50 000 cigaretes "NZ Gold Super Slim" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar cigarešu kontrabandu robežsargi aizturēja arī vilciena mašīnistu un tā palīgu, abus Baltkrievijas pilsoņus.

Par cigarešu kontrabandu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 2.daļas. Kriminālprocess tālākai izmeklēšanai nodots Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldei.

2016.gada 29.martā VID Muitas policijas pārvalde atzina aizturētos par aizdomās turētām personām. 2016.gada 29.martā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa piemēroja Baltkrievijas pilsoņiem drošības līdzekli - apcietinājumu, Latvijas pilsonim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izņemtās cigaretes tuvākajā laikā tiks iznīcinātas. Pirmstiesas izmeklēšana turpinās.

Latvijā

Kāpēc pierobežā ar Krieviju Igaunijā, Narvā, masveidā tiek pārdoti dzīvokļi, savukārt Lietuvas Visaginā, gluži pretēji, cilvēki tos pērk? Vai aizsardzības līnijas izbūve uz robežas ar Krieviju, “pūķa zobi” un dzeloņstieples dod pārliecību par drošību vai, gluži pretēji, biedē? Kas notiek nekustamā īpašuma tirgū, kā mājokļu cenas pierobežas reģionos atspoguļo realitāti, un kāpēc Latvijas pierobežas reģionā netiek būvēti jauni mājokļi?

Svarīgākais