Koalīcijas partijas par bēgļu kvotu jautājumu diskutēs pēc nedēļas

© Scanpix

Diskusija starp koalīcijas partneriem par bēgļu kvotu jautājumu notiks nākamajā sadarbības padomes sanāksmē 4.aprīlī, šodien žurnālistiem teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Šodienas koalīcijas sanāksmes darba kārtībā nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) šo jautājumu nepieteica, taču koalīcija vienojusies, ka to skatīs nākamajā pirmdienā.

Uz nākamo sadarbības padomes sanāksmi arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) ir lūgts sagatavot vispārīgu informāciju par bēgļu jautājumu, informēja premjerministrs.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā pēc Briselē notikušajiem teroraktiem VL-TB/LNNK politiķis Jānis Dombrava pauda uzskatu, ka Latvijai būtu jāatsakās no lēmuma par 776 patvēruma meklētāju uzņemšanu. Tomēr koalīcijas partneri nepauda atbalstu Dombravas ierosinājumam atteikties no lēmuma uzņemt Latvijā 776 patvēruma meklētājus.

Arī Ministru prezidents paziņoja, ka Latvija negrasās mainīt savu nostāju par noteiktā skaita bēgļu uzņemšanu. Kučinskis uzsver, ka Latvija ir uzņēmusies starptautiskās saistības par 776 bēgļu uzņemšanu un tās pildīs. Turklāt Latvija nevar pievilt savus partnerus Eiropā.

Svarīgākais