Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Šķēle tikai "cieņas dēļ" sniedzis ekskluzīvu interviju Dienai

© Jānis Saliņš, f64

Nevar izdarīt kādus secinājumus par Andra Šķēles īpašajām attiecībām ar laikrakstu Diena tikai tādēļ, ka šī avīze izreklamējusi „ekskluzīvu” interviju rītdienas pielikumā SestDiena ar Tautas partijas līderi, kurš jau mēnešiem atsaka intervijas visiem citiem. Tā Neatkarīgajai norāda Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks.

Izņemot to, ka savulaik Šķēlem bijusi „ļoti laba sadarbība ar Sarmīti Ēlerti”, kura iepriekš vadīja Dienu, bet nu būs viena no Vienotības vēlēšanu lokomotīvēm, TP līderim neesot nekādas īpašas saiknes ar laikrakstu, saka Meļņiks. Rīgā jau mēnešiem ilgi klīstošajām runām, ka aiz Dienas pirkšanas darījuma patiesībā stāv Šķēle, neesot pamata un ekskluzīvā intervija žurnālam SestDiena šīs baumas neapstiprinot.

„Tā varbūt varētu domāt, ja Diena nebūtu arī kritiska pret Andri Šķēli,” norāda Meļņiks. Tad jau, lai izvairītos no šādām baumām, ka Šķēlem kas pieder, viņš nevarētu iepirkties nevienā Rīgas veikalā un ēst pusdienas nevienā sabiedriskās ēdināšanas iestādē, līdzībās runāja viņa preses pārstāvis. „Nevar izzīst secinājumus no pirksta,” teica Šķēles runasvīrs. Viņš arī atgādina, ka iepriekšējo interviju Šķēle pērnajā rudenī sniedzis Neatkarīgajai.

Intervija, kas pieteikta kā ekskluzīva, esot gluži „normāla” intervija. Šķēles lēmumā nevienam nedot intervijas nekas neesot mainījies, izņēmums attiecībā uz Dienu izdarīts tādēļ, ka interviju lūgusi reportiere Ināra Egle „un mēs ļoti cienām Ināru Egli”, pamatoja Meļņiks. Intervija uzticēta žurnālistiem Egilam Zirnim un Zanei Zālītei-Kļaviņai.