NVA mājaslapā ikvienam visai informācijai piekļūt tomēr nav iespējams

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) mājaslapā ikvienam interesentam nav brīvi pieejama informācija ar darba meklētāju personas kodiem, adresēm un tālruņa numuriem, uzsver NVA, komentējot vakar Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" izskanējušo informāciju.

Kā skaidro NVA, vakar raidījumā tika ziņots, ka NVA serveros ikvienam interesantam jau ilgu laiku ir brīvi pieejami simtiem dzīves un darba aprakstu, lielākā daļa ar visiem darba meklētāju personas kodiem, adresēm un tālruņa numuriem.

NVA apgalvo, ka atspoguļotā informācija ir maldinoša un neprecīza. Minētā informācija un dati NVA mājaslapā neesot brīvi pieejami ikvienam interesentam. Sadaļa bija atrodama, ievadot pārlūkprogrammā konkrētu direktoriju, kura nav pieejama, izmantojot mājaslapas navigācijas sistēmu.

NVA skaidro, ka sižetā minētais "caurums NVA mājas lapā" ir sadaļa, kur atrodami visi mājaslapā publiski pieejamie dokumenti, kuri jau zaudējuši aktualitāti un kas tika augšupielādēti laika posmā no 2004.gada līdz 2009.gada maijam. Sadaļai neesot nekāda saistība ar "caurumu sistēmā", jo tajā nav iespējams veikt nekādas izmaiņas neautorizētiem lietotājiem, bet informācijas lejupielādēšana nevar nodarīt nekādu kaitējumu, jo sadaļā pieejamā informācija visu laiku ir bijusi publiska.

Starp visiem mājas lapā augšupielādētajiem publiski pieejamajiem dokumentiem - normatīvajiem aktiem, nodarbinātības pasākumu aprakstiem, pievienotajām datnēm un citiem - bija atrodami arī darba meklētāju CV, kurus paši darba meklētāji ar savu piekrišanu bija publicējuši iepriekšējā CV/Vakanču katalogā, kuru 2009.gadā nomainīja jaunais CV/Vakanču portāls.

Tāpat NVA uzsver, ka jaunajam CV/Vakanču portālam nav nekādas saistības ar iepriekš minēto augšupielādēto dokumentu sadaļu.

NVA uzsver, ka aģentūras informācijas sistēmas ir drošas un tajās publicētajiem datiem tiek veikta nepārtraukta uzraudzība. Tāpat NVA atgādina, ka jaunajā CV/Vakanču portālā ikvienas personas dati ir drošībā un publiski redzams ir tikai tas informācijas apjoms, ko pats darba meklētājs vai darba devējs ir vēlējies publicēt.

Turklāt, lai neradītu spekulācijas ap NVA mājaslapu, NVA informācijas tehnoloģiju speciālisti sadarbībā ar mājaslapas uzturētājiem patlaban ir dzēsuši no sistēmas aktualitāti zaudējušo publisko informāciju, aģentūru LETA informēja aģentūrā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.