Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils pašvaldība 2009.gadā ievērojusi visus likumdošanā noteiktos taupības pasākumus

Ventspils pašvaldība kā nepatiesu noraida Finanšu ministrijas (FM) ziņojumā pausto informāciju, ka Ventspils pašvaldība 2009.gadā nebūtu ievērojusi visus likumdošanā noteiktos taupības pasākumus.

„Finanšu ministrijas ziņojumā teiktais neatbilst patiesībai. Ventspils pilsētas pašvaldība ir ievērojusi visus likumdošanā noteiktos taupības pasākumus”, komentējot Finanšu ministrijas ziņojumā Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim teikto, sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Vītoliņš.

Savā ziņojumā Finanšu ministrija norādījusi, ka "Ventspils pilsētas noteikumos par vienoto darba samaksas sistēmu Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta iestādēs paredzētas prēmijas, atvaļinājuma pabalsti, pabalsti nozīmīgās dzīves jubilejās, pabalsti par darba pieredzi".

Taču, kā uzsver Ventspils pašvaldībā, ziņojumā nav ņemts vērā tas, ka Ventspils pilsētas dome 2009.gada 26.janvārī ir pieņēmusi lēmumu Nr.15 "Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes noteikumos par vienotu darba samaksas sistēmu Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta iestādēs", kura 3.punkts paredz noteikt, ka 2009.gadā Ventspils pilsētas domes "Noteikumi par vienotu darba samaksas sistēmu Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta iestādēs" tiek piemēroti saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā".

Ventspils dome uzsver, ka atbilstoši šim lēmumam Ventspils pilsētas pašvaldībā pilnībā tika ierobežota jebkāda veida prēmiju, atvaļinājuma pabalstu, pabalstu nozīmīgās dzīves jubilejās, pabalstu par darba pieredzi un citu pabalstu, kuri bija pretrunā ar likumu "Par valsts un pašvaldību amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā", izmaksa un ir pilnībā nodrošināta iepriekšminētā likuma normu ievērošana Ventspils pilsētas pašvaldībā.