ŠOKĒJOŠI: Arī mazajam Emanuelam Latvijas ārsti noteikuši nepareizu diagnozi

© F64

Jau iepriekš medijos izskanēja ziņa, ka 9 gadus vecajai Laumai, kura sirgst ar kaulu vēzi, Latvijas ārsti bija noteikuši nepareizu diagnozi un ārstēšanas plānu. Tagad labdarības organizācija Ziedot.lv ziņo par vēl kādu gadījumu, kurā Vācijas mediķi šokēta par Latvijas ārstu uzstādīto diagnozi mazam un slimam bērnam.

Pagājušā gada nogalē palīdzību lūdza 10 mēnešus veca zīdaiņa Aleksandra Emanuela Kanta vecāki, lai zēnu vestu uz Jēnas klīnikas bērnu sejas – žokļa nodaļu Vācijā. Bija nepieciešama operācija, lai novērstu iedzimtu mēles, mutes un rīkles anomāliju - Pjēra Robina sindroms. Valsts palīdzību atteica un sabiedrība saziedoja 33 130.86 eiro.

Nu jau mazais Aleksandrs ar māmiņu ir atgriezušies no Vācijas klīnikas.

Taču saņemtās ziņas ir šokējošas -  veicot izmeklējumus, vācu mediķi konstatēja, ka puisēnam uzstādīta nepareiza diagnoze un attiecīgi līdz šim veiktās manipulācijas un ārstniecība ne tikai nav palīdzējusi, bet pat nodarījusi neatgriezeniskus bojājumus bērniņa augšējiem elpvadiem.

Nācās mainīt sākotējo ārtsniecības plānu un glābt puisēna dzīvību. Vācijas klīnikā sniegtā palīdzība ir jau devusi pirmos rezultātus - uzlabojies zēna vispārējais veselības stāvoklis, puisēns var sākt ēst, nevis uzņemt barību caur zondi. Plašāku informāciju skatiet

Jēnas klīnikas mediķi turpinās Aleksandra ārstniecību. Jau 26.aprīlī Aleksandram jāatgriežas Jēnas klīnikā uz operāciju, kuras laikā atjaunos (rekonstruēs) aukslēju šķeltni. Pretējā gadījumā uzņemtais ēdiens nokļūs aizdegunē vai pat plaušās. Pēc operācijas Aleksandram būs nepieciešama specifiska rehabilitācija. Aleksandrs ar māmiņu Vācijā uzturēsies aptuveni mēnesi. Vācu ārsti norāda, ka ceļš uz puisēna atveseļošanos ir nopietns, bet ar Aleksandru viss būs kārtībā. Zēns turpmāk attīstīsies kā visi bērni. 

Lai turpinātu ārstniecību, nepieciešami 33 400 eiro. Līdz šim no saziedotā Vācijas klīnikai samaksāti 7900 eiro, atlikums ir  25 230 eiro.  Pietrūkt 8170 eiro. 

Aleksandra māmiņa arī vērsusies Veselības inspekcijā, kura viņas sūdzību pieņēmusi un uzsākta pārbaude par to, kā varēja ne tikai uzstādīt nepareizu diagnozi, 10 mēnešus ar to dzīvot un to nepamanīja pat īpaši sasaukatais ārstu konsīlijs, kā arī par nepiemērota izmēra traheostomas ievietošanu un fizioterapijas nenodrošināšanu.

ZIEDOT MAZAJAM ALEKSANDRAM!