Pēc notikumiem Briselē palielināts policistu skaits Rīgas lidostā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts policija preventīvos nolūkos palielinājusi policistu skaitu Rīgas lidostā un Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Viņa skaidroja, ka tā ir normāla prakse gan Latvijā, gan Eiropā, reaģējot uz teroraktiem. "Policijas redzamība un klātbūtne veicina iedzīvotājos drošības sajūtu," uzsvēra Pildava.

Rīgas lidostā gan pusdienas laikā aģentūrai LETA apgalvoja, ka lidostā tobrīd papildu drošības pasākumi saistībā sprādzieniem Briselē netiek ieviesti un tā turpina strādāt ikdienas režīmā.

Kā tobrīd skaidroja lidostas pārstāvji, arī nav saņemti drošības iestāžu ieteikumi un norādījumi par papildu drošības prasībām.

Drošības policija (DP) paziņojumā presei rakstīja, ka terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems. DP rīcībā nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību paaugstināt terorisma draudu līmeni atsevišķos objektos vai valstī kopumā.

Vienlaikus DP preventīvos nolūkos sniedz konsultācijas kritiskās infrastruktūras objektu amatpersonām, kuras ir atbildīgas par fiziskās drošības pasākumiem. Objektu saraksts ir slepens, līdz ar to konkrētie objekti netiek atklāti.

Jau ziņots, ka sprādzienos, kas otrdien notika Briseles Zaventemas lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināti vismaz 26 cilvēki, ziņo mediji.

 

Svarīgākais