KVOTU AŽIOTĀŽA PIERIMST: 70 000 zvanu slimnīcai četru stundu laikā

© F64

Rīgas Austrumu slimnīca nenoliedz, ka vairāki pacienti pie slimnīcas stacionāru reģistratūras durvīm gaidīja pieraksta atvēršanu jau kopš sešiem rītā, bet vairāk nekā 100 cilvēku bija ieņēmuši rindu pulksten astoņos.

Tomēr pāris stundu laikā situācija slimnīcas reģistratūrā normalizējās un visiem izdevās pierakstīties uz nepieciešamo izmeklējumu.

Pirmdien Rīgas Austrumu slimnīca atvēra pierakstu uz datortomogrāfijas, magnētiskās rezonanses un sonogāfijas izmeklējumiem stacionāros Gaiļezers un Latvijas Onkoloģijas centrā. Neraugoties uz slimnīcas vadības aicinājumu nedrūzmēties rindās, vairāki pacienti rindas jau bija ieņēmuši pulksten sešos no rīta. «Paredzot, ka tā varētu notikt, darbinieki arī sāka strādāt sešos un šos pacientus uz izmeklējumiem pierakstīja,» Neatkarīgajai stāsta slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova. Astoņos no rīta, kad reģistratūra sāka oficiāli strādāt, rindas patiešām veidojās garas – ap 100–130 cilvēku Gaiļezera reģistratūrā un ap 100 Onkoloģijas centrā. Rinda uz priekšu gāja samērā raiti, jo slimnīca piedāvāja jaunu iespēju – ieskanēt nosūtījumu uz izmeklējumu, saglabāt to datu bāzē, lai slimnīcas darbinieks vēlāk ar konkrēto cilvēku sazinātos un pierakstītu uz izmeklējumu. Šādu iespēju Latvijas Onkoloģijas centrā izmantoja 200 pacientu, Gaiļezerā – 140. «Ap pusdesmitiem no rīta rindā stāvēja padsmit cilvēku, rindas garums gan bija svārstīgs, te vairāk, te mazāk cilvēku,» sacīja I. Potetinova, «iedzīvotājiem bija iespēja aprunāties ar slimnīcas darbiniekiem, bijām papildus piesaistījuši jaunos ārstus, cilvēki varēja uzdot jautājumus.» Bija arī cilvēki, kuri mēroja ceļu no tāliem reģioniem, lai pieteiktos uz izmeklējumu, piemēram, no Daugavpils. I. Potetinova saka: vienmēr būs cilvēki, kuri izvēlēsies tieši personīgi ierasties un pieteikties, nezvanot, neizmantojot internetu.

Īpaši noslogots pirmdien bija slimnīcas zvanu centrs. No astoņiem līdz diviem pēcpusdienā saņemts 990 zvanu, un bija cilvēki, kuri mēģināja sazvanīt reģistratūru ārpus darba laika, jau sākot no pusnakts līdz astoņiem, – sistēmā reģistrēti 786 šādi zvani. Līdz diviem dienā bija saņemti 1036 e-pieteikumi. Saskaņā ar Lattelecom datiem, no astoņiem līdz divpadsmitiem vienotais pieraksta tālrunis saņēma 74 104 iezvanus. I. Potetinova skaidro, ka pieraksts atvērts uz izmeklējumiem no aprīļa līdz pat gada beigām.



Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.