Aizturēti vīrieši par viltus draudiem spridzināt Centrālo dzelzceļa staciju

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Pagājušajā nedēļā, 17.martā, pulksten 15.25 tika saņemta nepatiesa informācija par spridzināšanas draudiem Rīgas Centrālajā stacijā. Rīgas Latgales iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona Kriminālpoliciju nekavējoties noskaidroja iespējamos vainīgos, kurus tajā pašā dienā aizturēja. Aizturētie ir 1993. un 1994.gadā dzimuši vīrieši, kuri iepriekš jau vairākkārt sodīti par dažādiem mantiskiem noziegumiem, kā arī saistībā ar narkotiskajām vielām. Likumsargi noskaidroja, ka abi vīrieši savā starpā vienojās, ka veiks šādu zvanu. Viens no vīriešiem iedeva savu telefonu otram, kurš attiecīgi šo zvanu veica.

Arī pagājušajā mēnesī, 24.februārī, pulksten 16.50 tika saņemta informācija, ka Rīgas Centrālajā stacijā ievietots spridzeklis. Rīgas Latgales iecirkņa policisti noskaidroja telefonu, no kura bija veikts viltus zvans, tāpat arī noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kuru 16.martā aizturēja. Tas bija kāds 1984.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš jau vairākkārt tiesāts par dažādiem mantiskiem noziegumiem.

Abos viltus zvanu gadījumos zvanītāji atradušies alkohola reibumā. Vīrieši savu vainu atzinuši. Pret aizturētajiem sākts kriminālprocess.

Šādos gadījumos, kad tiek saņemta informācija par spridzināšanas draudiem, likumsargi veic ēkas evakuāciju, tiek apturēta vilcienu kustību, kā arī veikta ēkas pārmeklēšana.

Policija atgādina, ka viltus izsaukumi var radīt smagas sekas, jo šādā veidā operatīvie dienesti nepamatoti tiek noslogoti un var gadīties, ka šāda “joka” dēļ uz citu izsaukumu operatīvie dienesti ierodas novēloti. Par šādu noziegumu likumā paredzēta kriminālatbildība un par to iespējams piemērot cietumsodu.

Ikviena šāda apzināti nepatiesa paziņojuma saņemšanas gadījumā policija nekavējoties uzsāk kriminālprocesu un veic vainīgo personu noskaidrošanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais