Šausmīgais gadījums Tukuma slimnīcā: Traģēdijā vaino ārstus

© F64

Jau ziņots – Tukuma slimnīcā, 2015. gada 16. septembrī, tikai piecas stundas pēc sava mazuļa nākšanas pasaulē, mira viņa māmiņa. Šobrīd izskatās, ka sievietes nāvē vainojami mediķi.

TV3 ziņas vēstī – sieviete mirusi no iekšējās asiņošanas, tomēr par lietu sākta izmeklēšana un kad Veselības inspekcijas atklātā informācija raisījusi vieglu sašutumu mirušās sievietes ģimenes locekļos. Izrādās, pastāv ļoti liela iespēja, ka, kad sievietei pēc dzemdībām sākušies sarežģījumi, ginekoloģe vispār bijusi klāt. Tāpat jāuzsver - brīdī, kad sievietei jau biju nepieciešama reanimācija, to veikusi ārste rezidente, kurai, saskaņā ar likumu, nav tiesību patstāvīgi nodarboties ar ārstniecību.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais