Pagaidām nezina, vai Ropažu iedzīvotāju pārstāvētās biedrības rīt varēs piedalīties valdības sēdē

© F64

Biedrības "Attīstības centrs "Mucenieki"" un "Ropažu novada kaimiņu sadarbība" piektdien iesniegušas vēstuli, kurā tika lūgta atļauja piedalīties Ministru kabineta rītdienas, 22.marta, sēdē un izteikties par rīkojuma projektu "Par nacionālo interešu objekta statusa noteikšanu aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centram "Mucenieki", "Jaunceltnes - 2", Muceniekos, Ropažu novadā".

Kā aģentūru LETA informēja Biedrības "Attīstības centrs "Mucenieki"" valdes priekšsēdētājs Normunds Vagalis, atbilde uz vēstuli vēl nav saņemta.

Viņš gan atgādināja, ka šodien vēl turpinās Ropažu novada domes izsludināta publiskā apspriešana.

"Nesagaidot publiskās apspriešanas rezultātus, neinformējot sabiedrību, Ropažu novada dome 8.martā nosūtījusi Iekšlietu ministrijai vēstuli, kurā sniegusi piekrišanu nacionālo interešu objekta statusa noteikšanai aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centram "Mucenieki"," atklāja Vagalis.

Jau ziņots, ka valdība 26.janvārī piešķīra 3,1 miljonu eiro Iekšlietu ministrijai, lai varētu segt izdevumus saistībā ar Mucenieku patvēruma meklētāju izmitināšanas centra paplašināšanu.

Nesen Nodrošinājuma valsts aģentūra sarunu procedūras rezultātā noteica, ka aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra divu korpusu un katlumājas pārbūvi par 1 840 000 eiro veiks uzņēmums "Skonto būve", savukārt nekustamā īpašuma "Bundulīši", kurā atradīsies patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs un vietējiem iedzīvotājiem paredzēts multifunkcionālais centrs, pārbūvi par 1 575 027 veiks uzņēmums "Arčers".

Nekustamais īpašums "Bundulīši" sastāv no zemes un uz tās esošas dzīvojamās mājas jaunbūves ar kopējo platību 1908 kvadrātmetri. Tas atrodas blakus patvēruma meklētāju izmitināšanas centram "Mucenieki".

Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā cilvēkus ievietotu, pamatojoties uz Patvēruma likumu un Imigrācijas likumu, kas nozīmē, ka noziegumos notiesātie ārvalstnieki tur neatradīsies.

Paredzēts, ka topošajā aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā vienlaikus varēs uzturēties ne vairāk kā 80 cilvēki. Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrs būs moderns un vizuāli pievilcīgs.

 

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.