Sinoptiķi skumdina ar brīvdienu laika prognozi

© SCANPIX

Šajā nedēļas nogalē Latvijā valdīs vairāk ziemai raksturīgi laika apstākļi - sals būs gan naktī, gan arī dienā un daudzviet gaidāms sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

No rīta debesis būs apmākušās lielākajā daļā valsts teritorijas, izņemot Latgali un Vidzemes austrumus. Kurzemē gaidāms arī sniegs. Vēl no rīta mīnus 5 grādu sals būs Vidzemē un Latgalē, citur gaisa temperatūra būs nedaudz augstāka. Vien Kurzemē jūras piekrastē tā būs pozitīva - ap 0.

Dienas laikā Latgalē un Vidzemē gaisa temperatūra paaugstināsies līdz mīnus 1, mīnus 3 grādiem, bet valsts centrālajos rajonos un Kurzemē tā būs ap 0, plus 2 grādiem. Savukārt nokrišņi jau gaidāmi daudzviet Latvijā. Pēcpusdienā atkal tiek prognozēta vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Vakarā gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies un naktī uz svētdienu, 20.martu, valsts austrumos gaiss atdzisīs līdz mīnus 9, mīnus 12 grādiem, bet citur līdz mīnus 3, mīnus 5 grādiem.

Svētdien saule spīdēs biežāk un dienas laikā gaisa temperatūra daudzviet pakāpsies virs 0 grādu atzīmes, Kurzemē sasniedzot arī plus 3 grādus. Pozitīva gaisa temperatūra gaidāma arī Latgalē un Vidzemē, izņemot austrumus, kur vēl būs neliels sals. Svētdien nav arī gaidāmi nokrišņi un vējš būs pierimis.

Jau ziņots, ka sals Latvijā saglabāsies līdz nākamās nedēļas vidum un siltāku gaisa masu ieplūšana tiek prognozēta nākamās nedēļas izskaņā.