Brīdina par vēja pastiprināšanos Rīgā un Kurzemē

© meteo.lv

Sinoptiķi brīdina par vēja pastiprināšanos pēcpusdienā Rīgā un valsts piekrastes rajonos

Pēcpusdienā Rīgā ziemeļrietumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-23 m/s. Piekrastes rajonos un Kurzemē ziemeļrietumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-23 m/s. Pakāpeniska vēja pierimšana gaidāma naktī.
 
Jau ziņots, ka ciklona rietumu malas ietekmē piektdiena būs nokrišņiem bagāta un vējaina. Ziemeļrietumu, ziemeļu vējš teritorijas lielākajā daļā brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, bet piekrastes rajonos un Kurzemē pat līdz 20-23 m/s. Daudzviet gaidāmi nokrišņi: lietus, slapjš sniegs, kas dienas gaitā pāries sniegā, atsevišķos rajonos nedaudz putinās. Austrumu rajonos veidosies arī slapja sniega nogulums. Maksimālā gaisa temperatūra 0...+5° gaidāma vēl priekšpusdienā, bet dienas gaitā tā pazemināsies par 3 līdz 5°.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)