Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas Krājbankas" prasījuma tiesības pret debitoriem iegādājas Igauņi

© f64

Likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" un tās meitasuzņēmumu SIA "Atlantijas nami" un SIA "Krājinvestīcijas" prasījuma tiesību pret debitoriem izsole šodien noritēja veiksmīgi.

Izsolē piedalījās divi pretendenti - juridiska perona no Igaunijas un juridiska persona no Latvijas. Izsole noritēja ar augšupejošu soli, un visaugstāko cenu solīja juridiska persona no Igaunijas, aģentūru LETA informēja "Latvijas Krājbankas" administratora "KPMG Baltics" pārstāvis saziņai ar medijiem Oskars Fīrmanis.

Lai darījumus oficiāli būtu noslēdzies, samaksa jāveic 14 dienu laikā.

Kā ziņots, izsolē tika pārdota kustamās mantas lietu kopība, kas sastāv no "Latvijas Krājbankas" prasījuma tiesībām pret debitoriem, iegrāmatotiem kā "citi debitori", "Latvijas Krājbankas" prasījuma tiesībām pret bilancē iegrāmatotiem debitoriem, "Latvijas Krājbankas" prasījuma tiesībām pret ārpusbilancē iegrāmatotiem debitoriem, "Atlantijas namu" prasījuma tiesībām pret debitoriem, "Krājinvestīciju" prasījuma tiesībām pret debitoriem.

Kustamās mantas lietu kopības izsoles sākumcena bija noteikta 247 000 eiro.

Kā ziņots, 2011.gada decembrī Rīgas apgabaltiesa "Latvijas Krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu, par tās maksātnespējas administratoru tika apstiprināts "KPMG Baltics". 2012.gada maijā Rīgas apgabaltiesa nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu.

Kopš "Latvijas Krājbankas" maksātnespējas pasludināšanas bankas administrators atguvis aptuveni 245 miljonus eiro. Savukārt lielākajam bankas kreditoram Noguldījumu garantiju fondam pārskaitīti aptuveni 233 miljoni eiro.