Iekšējās drošības birojs aizturējis Kārtības policijas šefa vietnieku [papildināts]

© Valsts policija

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Valsts policijas (VP) Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieku Arvilu Feierābendu un Kārtības policijas pārvaldes inspektoru Ilmāru Plētienu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) padomniece Daiga Holma aģentūru LETA informēja, ka šodien Iekšlietu ministrijā notiks preses brīfings par VP amatpersonu aizturēšanu.

Mediju brīfingā piedalīsies Kozlovskis, IDB priekšnieks Valters Mūrnieks un VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa vakar pēc IDB lūguma četrām personām kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Šī ir viena no iekšlietu dienestu amatpersonu aizturēšanām, kas nesen realizēta iekšlietu struktūrās. Nesen Valsts robežsardzes kriminālizmeklēšanas struktūrvienības aizturēja astoņus robežsargus - vienu galveno inspektoru, divus vecākos inspektorus, trīs inspektorus un divus jaunākos inspektorus. Viņi bija iesaistīti starptautiskā kontrabandistu grupējumā.

Arvils Feierābends pagājušajā gadā nopelnījis 34 772 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā pieejamā amatpersonas deklarācija.

Viņš pagājušajā gadā par darbu Valsts policijā saņēmis 25 418 eiro, bet kā lektors Valsts policijas koledžā saņēmis 9147 eiro, savukārt kā pasniedzējs Rīgas Stradiņa universitātē nopelnījis 207 eiro.

Feierābendam kopīpašumā pieder zeme un ēka Rīgā. Tāpat amatpersonai pieder SIA "Graver M.A.G." 0,33 kapitāldaļas 996 eiro vērtībā. Feierābenda īpašumā ir 2000.gada izlaiduma auto "Opel Omega Caravan" un 2008.gada izlaiduma auto "Mercedes Benz R 350".

Pērn amatpersonai nav bijuši skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas. Tāpat viņam nav bijušas parādsaistības un viņš nav izsniedzis aizdevumus, kuru summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas.

Feierābends savulaik bijis Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas biroja 1.nodaļas priekšnieka vietnieks un Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieka vietnieks. Valsts policijā viņš dien vismaz kopš 2002.gada.

Amatpersona vēl šogad janvārī žurnālistus preses konferencē informēja saistībā ar projektu "Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu standartu uzlabošana".