Vakar pērnā zāle dega vairāk nekā 19 hektāru platībā

© F64

Vakar, plkst. 18.59 VUGD saņēma informāciju, ka Viļānu novada Viļānu pagastā atklātā teritorijā dega četri traktori un četras piekabes 59m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.46. Kā iespējamais tā izcelšanās iemesls tiek minēts īssavienojums elektroierīcē.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 25 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija 19,5 hektāri. Aizvadītajā diennaktī lielākās kūlas degšanas platības bija:

*  4 hektāri – Iecavas novada Ķērkšos;

*  2,5 hektāri – Flotes ielā Rīgā;

* 2 hektāri – Nometņu ielā Daugavpilī;

* 1 hektārs – Ozolnieku novada Cenu pagastā, Zaļajā ielā Bauskā, Salaspils novada Salaspils pagastā, Ķeguma novada Birzgales pagastā; Jaunjelgavas novada Seces pagastā.

Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods, šogad reģistrēti jau 156 kūlas ugunsgrēki. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt piesardzīgiem un nepieļaut kūlas ugunsgrēka izcelšanos, bet gadījumos, ja kūlas ugunsgrēks ir izcēlies – nekavējoties zvanīt uz tālruni 112.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais