Pieci vjetnamieši mēģina nelikumīgi šķērsot Latvijas robežu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © f64

Vakar Kaplavas pagastā par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizturēti pieci Vjetnamas pilsoņi un viens viņu pārvietotājs, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Pārbaudot Baltkrievijas kolēģu sniegto informāciju un apsekojot robežu, naktī no pirmdienas uz otrdienu Kaplavas robežapsardzības nodaļas robežsargi konstatējuši, ka ir notikusi nelikumīga robežas šķērsošana. Netālu arī aizturēti četri Vjetnamas pilsoņi, bet, iesaistot dienesta suni un helikopteru, pēc pāris stundām aizturēts vēl viens Vjetnamas pilsonis un Krievijas pilsonis, kurš šīs personas pārvietojis.

Vjetnamieši skaidrojuši, ka viņu mērķis bija labākas dzīves meklējumi - strādāt algotu darbu Polijā, Vācijā vai Lielbritānijā.

Par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu ir sākts kriminālprocess. Aizturētajiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai arī naudas sods.

Kopš gada sākuma šis ir jau otrais gadījums, kad aizturēti nelikumīgi robežas šķērsotāji no Vjetnamas. Pirmais gadījums fiksēts 1.februāra rītā, kad arī robežu nelikumīgi šķērsojuši četri vjetnamieši un Krievijas pilsonis - personu pārvadātājs.

Tikmēr Krievijas pusē ir novērsti divi nelikumīgi robežas šķērsošanas mēģinājumi, ir aizturēti 37 Vjetnamas pilsoņi un vairāki šo personu pārvadātāji.

Svarīgākais