Brīvdienās izdevies izglābt jaunu sievieti un pensionāru

© F64

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 12.marta plkst. 6.30 līdz 14.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 112 izsaukumus, no kuriem 89 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un17uz glābšanas darbiem, savukārt seši no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkos cieta divi cilvēki.

Sestdien plkst. 20.02 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Daugavpils novada Biķernieku pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 100m2 platībā un tai iebrucis jumts. Glābēji no degošās ēkas izglāba apmēram 73 gadus vecu vīrieti, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēts. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 1.13.

Savukārt svētdien plkst. 12.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Bruņinieku ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies sabiedriskā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu sabiedriskās ēkas pirmajā stāvā deg ventilācijas iekārta 15m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 23 gadus veca sieviete, kura saindējās ar degšanas produktiem un tika hospitalizēta. Plkst. 13.47 ugunsgrēks tika likvidēts.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais