Prokurors pārsūdzēs lēmumu lietā, kurā bezpajumtnieku piekāva līdz nāvei

© F64

Prokurors iesniegs apelācijas protestu par spriedumu, ar kuru Jelgavas tiesa krimināllietā par bezpajumtnieka piekaušanu līdz nāvei kādas mājas kāpņutelpā Jelgavā piespriedusi vīrietim nosacītu brīvības atņemšanu.

Prokuratūras preses pārstāve Kristīne Sutugina aģentūrai LETA paskaidroja, ka Jelgavas prokuratūras prokurors lūdzis apsūdzētajai personai piespriest brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem, kā arī probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Šodien prokurors jau ir iepazinies ar pilna sprieduma tekstu, un nākamās nedēļas laikā apsūdzības uzturētājs plāno iesniegt apelācijas protestu daļā par apsūdzētajai personai noteikto sodu.

Jelgavas tiesā aģentūrai LETA šodien nesniedza skaidrojumu par tiesas motivāciju, kāpēc tā lēmusi apsūdzētajam piespriest tieši šādu sodu - nosacītu brīvības atņemšanu. "Līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim sīkāka informācija par sprieduma motivējošo daļu netiks sniegta, vienīgi norādu, ka tiesas sēdē apsūdzētais savu vainu viņam izvirzītajā apsūdzībā pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas atzina pilnībā," informēja Jelgavas tiesas priekšsēdētāja palīdze Sanita Grinšpone. Tāpat viņa piebilda, ka apsūdzētais iepriekš nav sodīts.

Kā ziņots, Jelgavas tiesa 10.martā atzina apsūdzētā vīrieša vainu krimināllietā par bezpajumtnieka piekaušanu līdz nāvei kādas mājas kāpņutelpā Jelgavā un piesprieda vīrietim nosacītu brīvības atņemšanu. Tiesa, pasludinot saīsināto spriedumu, nolēma atzīt vīrieti par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā saskaņā ar apsūdzību pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Tiesa nosprieda sodīt vīrieti ar nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem un bez mantas konfiskācijas. Soda termiņā tiek ieskaitīts apcietinājumā pavadītais laiks no 2015.gada 17.jūlija līdz 2015.gada 3.septembrim.

Līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim vīrietim tiks saglabāti piemērotie drošības līdzekļi - policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no Latvijas.

Jau ziņots, ka pērn jūlija beigās apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, atrodoties kādā dzīvojamās mājās kāpņutelpā Jelgavā, aiz dusmām uz bezpajumtnieku, kurš bieži uzturējās minētajā kāpņutelpā un sava izskata, nepatīkamās smakas un alkohola reibuma dēļ traucēja apsūdzētajam, nodarīja viņam smagus miesas bojājumus.

Apsūdzētais veica vairākus sitienus pa vīrieša ķermeni, tostarp pa ekstremitātēm. No gūtajiem miesas bojājumiem iestājās vīrieša nāve.

 

Latvijā

Trešdienas vakarā uz TV raidījumu "Kas notiek Latvijā?" tika aicināti cilvēki, kuri tiešā vai netiešā veidā iesaistīti "Rail Baltica" projekta īstenošanā. Gaidīto atbilžu vietā tautai radās vēl vairāk jautājumu.

Svarīgākais