Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Profesors Taivāns aicina Latvijā aizliegt jebkādu Islāma reliģijas izplatīšanos

© f64

Ar ļoti skarbu viedokli Islāma sakarā dalījies Latvijas Universitātes Āzijas studiju nodaļas profesors Leons Taivāns.

Latvijas Radio 4 programmā „Atklātais jautājums” profesors pavēstījis – ir jāmēģina stingri kontrolēt un labākajā gadījumā pat aizliegt jebkādas Islāma reliģijas izpausmes Latvijā.

 “Mēs dzirdam par teroristiem, par ekstrēmistiem, dažādām šausmām, kas saistās ar Islāma vārdu. Bet kur ir miermīlīgais Islāms vārds un kāpēc tā pārstāvji pie vietas nenoliek savus ekstrēmistus? Līdz ar to priekšstats par islāmticīgo ir sekojošs – vienā rokā Korāns, bet otrā automāts. Tādai reliģijai nav vieta civilizētā pasaulē,” skarbs ir profesors, kurš arī secinājis – pie stūres, Islāma jautājumos, ir radikāļi un visas kustības, kas vērstas uz Islāma sabiedrības radīšanu ir jāaizliedz.

 “Šīs lietas ir ļoti bīstamas. Tās beigsies ar džihādu un ieročiem rokās,” brīdina L. Taivāns. Tāpat viņš pārmet miermīlīgajiem musulmaņiem aktivitātes trūkumu un to, ka tie nenosoda savus radikālos ticības atzaru pārstāvjus.

Jautāts par jau iepriekš apspriesto bijušo Latvijas Islāma kultūras centra vadītāju Oļegu Imranu Petrovu, profesors norāda – tādi cilvēki ir īpaši bīstami un var kalpot kā slikts piemērs citiem.

“Nenosvērti cilvēki ar ekstrēmiskām tieksmēm viņu var uztvert kā atdarināšanas vērtu piemēru. Tā kā mēs varam sagaidīt līdzīgus gadījumus,” piezīmē L. Taivāns.