Arī šogad laukos būs sezonas strādnieku darba biržas

© F64

Tuvojoties lauku darbu sezonai, biedrība "Lauksaimnieku apvienība” sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA), Latvijas Pašvaldības savienību un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi (LOSP) aprīlī organizēs vakanču tirgu reģionālās akcijas.

Kā aģentūru LETA informēja "Lauksaimnieku apvienības" izpilddirektors Dins Cielavs, akcija "Esi nodarbināts laukos!" norisināsies visos reģionos, un tās laikā potenciālie darba ņēmēji tiksies ar lauksaimniekiem.

Īpaši darbaspēks būšot vajadzīgs piensaimniecībās, kā arī dārzeņu un augļu audzētājiem, savukārt par algu apmēru vienošanās notiks individuālās sarunās.

"Šī ir lieliska iespēja abām pusēm klātienē vienoties par turpmāko sadarbību, kā arī lauzt stereotipus par darbu laukos. Protams, galvenais ir samaksa, bet tas jau ir individuāli risināms jautājums, personīgi runājot klātienē ar darba ņēmēju," sacīja Cielavs.

Pirmā darba birža notiks 2.aprīlī Saldus Sporta kompleksā, Jelgavas ielā 6, no plkst.10 līdz 14.

Nākamā birža notiks 4.aprīlī Talsos, Krišjāņa Valdemāra ielā 2a, no plkst.11 līdz 14, un Limbažos, Vecās Sārmes iela 10, no plkst.10 līdz 14.

Savukārt 5.aprīlī darba birža tiks rīkota Bauskā, Rātslaukumā 4, no plkst.10 līdz 14, bet 6.aprīlī birža notiks Smiltenē, Gaujas ielā 1, no plkst.10 līdz 14, un Madonā Upes ielā 3, no plkst.10 līdz 14.

Pēdējā sezonas darba birža notiks 7.aprīlī Latgalē - Preiļos, Raiņa bulvārī 19, no plkst.12 līdz 15.

Tikšanās laikā būs iespēja klātienē dzirdēt zemnieku saimniecību un citu lauksaimniecības produktu ražotāju pārstāvju sniegto informāciju par iespējām strādāt konkrētā saimniecībā vai uzņēmumā, dzīvošanas iespējām laukos, atalgojumu un citu svarīgu informāciju, lai sekmīgi uzsāktu darbu.

Tāpat lauksaimnieki varēs pieteikt publicēšanai vakances īpaši izveidotā NVA mājaslapas sadaļā "Darbs laukos".

Kā ziņots, pagājušajā gadā akcija tika rīkota pirmo reizi un guva lielu popularitāti. Darbu visas sezonas laikā piedāvāja 20 saimniecības, savukārt darbiem pieteicās vairāk nekā 150 cilvēki.

Algas, ko izmaksāja darbu veicējiem, pēc nodokļu nomaksas svārstījās no 400 līdz vairāk nekā 1000 eiro mēnesī atkarībā no veicamā darba apjoma un intensitātes.

"Lauksaimnieku apvienība", kā arī "Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācija" ir Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) biedri. LOSP apvieno 58 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 12 345 ražojošos lauksaimniekus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.