Lai ieceļotu Kanādā, latviešiem būs nepieciešama elektroniska ceļošanas atļauja

© victoroh.ca

Latvijas pilsoņi, kuri plāno doties uz Kanādu, pirms lidojuma rezervēšanas tiek aicināti pieteikties elektroniskajai ceļošanas atļaujai (eTA), aģentūru LETA informēja Kanādas vēstniecībā Rīgā.

Šī atļauja dod iespēju Kanādas valdībai pārbaudīt ceļotāju atbilstību, pirms tie dodas ceļā, kā arī atvieglo ceļotāju ierašanos Kanādā.

No šā gada 15.marta to valstu pilsoņiem, kuriem parasti nav nepieciešama vīza ieceļošanai Kanādā, lai ielidotu Kanādā vai ceļotu caur Kanādu tranzītā, būs jānokārto eTA. Šī prasība attiecas arī uz Latvijas pilsoņiem.

Tomēr līdz 2016.gada septembra beigām Kanāda izrādīs sapratni un iecietību pret ceļotājiem, kuri nebūs informēti par eTA nepieciešamību, un tiem netiks liegta iekāpšana lidmašīnā.

Pieteikšanās eTA ir vienkārša un izmaksā septiņus Kanādas dolārus. Kā skaidroja vēstniecībā, process notiek tiešsaistē vietnē "www.canada.ca/eTA" un aizņem tikai dažas minūtes. Atļauja ir derīga piecus gadus, izņemot, ja pases derīguma termiņš ir īsāks.

Vēstniecībā arī skaidroja, ka kompānijas, kas izveidojušas tīmekļa vietnes, lai iekasētu naudu par eTA pieteikumiem, nedarbojas Kanādas valdības vārdā. Savukārt Kanādas pilsoņiem, tostarp tiem, kuriem ir dubultā pilsonība, nav jāpiesakās eTA atļaujām. Viņiem ir vajadzīga ceļošanai derīga Kanādas pase.

Kanādas pastāvīgajiem iedzīvotājiem nav jāpiesakās eTA atļaujām. Papildus derīgai ārzemju pasei, ieceļojot Kanādā, viņiem jāuzrāda pastāvīgā iedzīvotāja karte.

Latvijas nepilsoņiem ieceļošanai Kanādā ir nepieciešama vīza.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais