Sinoptiķi prognozē, kāds laiks gaidāms turpmākajā nedēļā

© F64

Tuvākajās dienās Latvijā laika apstākļus noteiks ciklons, kas no Dienvideiropas virzīsies uz ziemeļiem un otrdienas naktī šķērsos teritoriju. Tā ietekmē visā valstī ir gaidāms lietus un slapjš sniegs, bet austrumos arī sniegs. Otrdienas naktī stipri nokrišņi gaidāmi valsts centrālajos rajonos.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka turpmākajās dienās līdz pat brīvdienām Latvijā laika apstākļus noteiks neliels augsta spiediena atzars, tomēr debesis skaidrosies tikai brīžiem un austrumu rajonos iespējami nelieli nokrišņi.

Nedēļas nogalē teritorijai pāri virzīsies zema spiediena ieplaka ar fronti, kas atnesīs jaunu nokrišņu porciju- līs, austrumos iespējams arī slapjš sniegs.

Visas nedēļas garumā Latvijā pūtīs lēni līdz mēreni vēji, bet gaisa temperatūra naktīs joprojām pieturēsies +2, -2 grādu robežās, tomēr atsevišķās naktīs, debesīm skaidrojoties, tā var pazemināties līdz -4,-6 grādiem, savukārt dienā nedēļas sākumā gaisa temperatūra sasniegs +3, +8 grādus, turpmākajās dienās vien +2, +6 grādi.

Svarīgākais