KNAB redzeslokā ir vairāki desmiti VID darbinieki

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ināras Pētersones negodprātīgo dienesta darbinieku sarakstu nav iepazinies, lai gan tā redzeslokā bez jau minētā saraksta ir nonākuši vairāki desmiti VID darbinieki, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Uz jautājumu, vai VID vadība ir vērsusies birojā ar lūgumu veikt pārbaudes par dienesta negodprātīgajiem darbiniekiem, Streļčenoks atbildēja, ka VID šādu lūgumu neesot izteicis un arī ar publiski minēto sarakstu neesot iepazinusies, lai gan birojam pašam ir indikācijas par vairāku desmitu VID darbinieku negodprātīgo rīcību.

"Tomēr jāsaka, ka tās ir tikai indikācijas par iespējamiem pārkāpumiem un nav zināms, vai kāda no pārbaudēm rezultēsies ar krimināllietas ierosināšanu," sacīja Streļčenoks.

Jau ziņots, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien pārrunās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) veiktos pasākumus krāpniecisko darbību apkarošanā.

Uz komisijas sēdi aicināta VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone, kā arī VID ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

Komisijas sēde notiks plkst.10, Jēkaba ielā 10/12, 106.telpā, liecina informācija Saeimas mājaslapā.

Kā ziņots, VID ģenerāldirektore finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniegusi Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību, aģentūru LETA informēja VID.

Finanšu ministre iepriekš arī sacīja, ka Pētersonei līdz 1.maijam jānodrošina, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, nestrādātu VID struktūrās. Pētersonei arī bija uzdots veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

 

Svarīgākais