Prognozē, ka pieprasījums pēc ziediem šodien pieaugs

© F64

SIA "Rimi Latvia" prognozē, ka šodien, kad tiek atzīmēta Starptautiskā sieviešu diena, pieprasījums pēc ziediem pieaugs par 35 līdz 40%, salīdzinot ar 8.martu pērn, aģentūrai LETA norāda "Rimi" pārstāve Inga Bite.

Viņa skaidro, ka tas varētu būt saistīts ar to, ka šogad 8.marts ir darbdiena, bet pagājušajā gadā svētki tika svinēti svētdienā. Līdz ar to šogad Starptautiskās sieviešu dienas svinētāju skaits varētu būt lielāks, kas ietekmē arī pieprasījumu pēc ziediem un citām svētkiem atbilstošām precēm, piemēram, saldumiem vai šampanieša.

"Visticamāk, vīriešu kārtas pārstāvji ar dāvanām šogad sveiks ne tikai savas tuvākās sievietes, bet arī kolēģes, tāpēc paredzam, ka šogad, salīdzinot ar pērnā gada 8.martu, pieprasījums pēc ziediem "Rimi" veikalos varētu palielināties par apmēram 35 vai 40%," atzīmē Bite.

Tradicionāli 8.martā pieaug arī pieprasījums pēc dzirkstošā vīna, šampanieša un saldumiem - īpaši pieprasīti ir saldumi dāvanu kārbās, kuru pieprasījums, salīdzinot ar ierasto ikdienas pieprasījumu, pieaug vairākas reizes. Pēdējo gadu laikā novērota tendence, ka šajā dienā pircēji izvēlas kvalitatīvākus dzērienus, piemēram, dāvināšanai priekšroka tiek dota tieši augstākas kvalitātes dzirkstošajiem vīniem un īstajam šampanietim, stāsta Bite.

Lai nodrošinātu iespēju sveikt sievietes ar ziediem, "Rimi Latvia" veikalu klāsts ir papildināts ar 300 000 Latvijā audzētām tulpēm, norāda Bite.

Kā vēstīts, Latvijas ziedu audzētāji pirms rīt gaidāmās Starptautiskās sieviešu dienas izjūt ievērojamu pieprasījuma kāpumu, turklāt pastiprinās jau pērn novērotā tendence, ka pasūtījumos savulaik ierastās tulpes nomaina podiņos audzētās hiacintes un narcises, aģentūrai LETA atzina aptaujātie uzņēmēji.

Kā ziņots, "Rimi Latvia" 2014.gadā gandrīz dubultoja peļņu, sasniedzot 23,64 miljonus eiro, bet apgrozījums pieaudzis līdz 740,96 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Rimi Latvia" peļņa 2013.gadā bija 12,18 miljoni eiro, bet apgrozījums - 672,33 miljoni eiro.

Patlaban "Rimi Latvia" tīklā ir 117 trīs formātu veikali: 30 "Rimi" hipermārketi, 42 "Rimi" lielveikali un 45 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

"Rimi Latvia" darbību sāka 1996.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 719 466 eiro. "Rimi Latvia" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

 

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.