Keris: Arodbiedrībai nav informācijas par parakstu vākšanu par Belēviča demisijas pieprasīšanu

© F64

Vairākām lielām ārstu un mediķu organizācijām nekas nav zināms par parakstu vākšanu saistībā ar veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) demisijas pieprasīšanu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris, arodbiedrībai par šādu parakstu vākšanu informācijas nav. Komentējot Latvijas Ārstu biedrības priekšsēdētāja Pētera Apiņa šorīt LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teikto, ka atsevišķas ārstu grupas sākušas parakstu vākšanu Belēviča demisijas pieprasīšanai, Keris norādīja, ka "diezgan jocīgi" ir tas, ka Apinis atsakās nosaukt, kuras ir šīs ārstu grupas.

Arī Latvijas Māsu asociācija par parakstu vākšanu nav informēta un neviens ar organizāciju par šo tēmu līdz šim nav mēģinājis sazināties, aģentūrai LETA sacīja asociācijas vadītāja Dita Raiska. Tāpat Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītājai Sarmītei Veidei, kura Belēviča darbību ministra amatā ir kritizējusi vairākkārt, par parakstu vākšanu nekas nebija zināms.

Arī starp onkologiem parakstu vākšana par Belēviča demisiju nav novērota. Kā aģentūrai LETA atzina Latvijas Onkologu asociācijas vadītājs Jānis Eglītis, neraugoties uz problēmām šajā ārstniecības jomā, arī onkologi parakstu vākšanu nav sākuši un par šādu iniciatīvu nekas nav zināms.

Kā norādīja Keris, veselības aprūpes problēmu cēlonis ir nepietiekamais finansējums. Jaunā valdība joprojām šo "diagnozi" ignorē un savos uzstādījumos neko mainīt negrasās.

Kā sacīja mediķu arodbiedrības vadītājs, ja ārsti vēlas situāciju uzlabot, jāvēršas nevis pret Belēviču, kurš šobrīd tiek pārvērsts par grēkāzi vai peramo zēnu, bet gan pret tām partijām, kuras apstiprināja šī gada veselības budžetu. Viņš piebilda, ka veselības ministrs bez partiju atbalsta nevarētu situāciju uzlabot.

"Ja nu reiz kāds grib ar parakstiem un demisijas pieprasījumu radikāli uzlabot situāciju veselības aprūpē, tad jāvāc paraksti nevis par demisijas pieprasījumu Belēvičam, bet Saeimas atlaišanai," sacīja Keris un piebilda, ka iespējams tad politisko partiju līderi aizdomātos, ka viņu rīcība nav pareiza, un būtu gaidāmi uzlabojumi.

Jau ziņots, ka veselības nozarē situācija esot tik tālu nokaitēta, ka ir atsevišķas ārstu grupas, kas sākušas parakstu vākšanu Belēviča demisijas pieprasīšanai, LTV raidījumam "Rīta Panorāma" atzina Apinis.

Apinis šorīt intervijā nevēlējās atklāt, kas ir tās ārstu grupas, taču viņš atkārtoti uzsvēra, ka šāda parakstu vākšana ir sākusies. Taču viņš arī piebilda, ka starp tām noteikti neesot biedrība.

 

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais