Valsts policijas speciālo uzdevumu bataljona darbinieks arī brīvdienās noķēris zagli

© F64

Vakar, 6. martā, ap pulksten 12.00 Speciālo uzdevumu bataljona (SUB) darbinieks, kurš tobrīd nepildīja dienesta pienākumus, Rīgā, Lielirbes ielā pamanīja vīrieti, kurš no automašīnas zog spoguļus. Policijas darbinieks metās zaglim pakaļ un viņu notvēra. 1985. gadā dzimušais likumpārkāpējs tika nogādāts Rīgas reģiona Zemgales iecirknī. Diemžēl bēgšanas laikā zaglis spoguļus bija nometis zemē, tos saplēšot, tāpēc kaitējumu auto īpašniekam novērst neizdevās.

Aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par līdzīgu noziegumu.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par svešas kustamas mantas nolaupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Šobrīd aizturētais atrodas izolatorā un tiesa jau tuvākajā laikā lems par drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu.

Latvijā

Latvijas valsts budžetā pagājušajā gadā, rēķinot atbilstoši Eiropas kontu sistēmas (EKS 2010) metodoloģijai, bija deficīts 931,7 miljonu eiro apmērā jeb 2,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētie jaunākie dati par valsts budžeta deficīta un valsts parāda notifikācijas rezultātiem.

Svarīgākais