Ušakovam skarbs viedoklis arī par jauno izglītības ministru

© F64

Plašu rezonansi presē izpelnījies izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska paziņojums, ka nesakārtojot skolu tīklu, pedagogi būs nolemti mūžīgai nabadzībai.

Taujāts par to, kādā veidā iespējams nodrošināt, lai pašvaldības, kas ir skolu dibinātājas, pieņem nepopulārus lēmumus par skolu slēgšanu, K. Šadurskis pauda, ka ir divas iespējas, kā pieņemt nepopulārus lēmumus, jo "populārus lēmumus mēs pieņemt nevaram".

"Populārus lēmumus varētu pieņemt tad, ja mums būtu naudas zīmes ar guļus novietotu astotnieku, kas apzīmē bezgalību. Tad visi lēmumi būtu populāri," sacīja ministrs.

Viņš skaidroja, ka pastāvot divas iespējas. Viena ir saglabāt pašreizējo skolu tīklu, norādīja Šadurskis, piebilstot, ka "tad mēs saprotam - mīļie pedagogi, aizmirstiet par būtisku algas pielikumu".

"Ja mēs turpināsim mācīt bērnus klasē ar diviem, trim, četriem un pieciem skolēniem, tad to mēs nevaram pacelt. Neviena valsts to nevar pacelt. Ja mēs turpināsim darīt tā, kā ir tagad, tad tā ir mūžīga nabadzība pedagogiem," uzsvēra K Šadurskis.


Šajā sakarā ar skarbu viedokli dalījies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs.


“Veselības ministram Guntim Belēvičam parādījies jauns, spēcīgs sabiedrotais – izglītības ministrs Kārlis Šadurskis. Pateicoties G. Belēvičam, Latvijas iedzīvotājiem jau drīz kļūs pieejami jauni modernie pakalpojumi – ārstēšanās ar vilkābeli, mežrozītēm un kliņģerīšu tēju. Savukārt, pateicoties K.Šadurskim, visiem Latvijas iedzīvotājiem būs pieejama kvalitatīva un bezmaksas četru klašu izglītība,” savā faceboom profilā paudis N. Ušakovs.

Jau ziņots, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs nav skopojies ar sarkasmu arī iepriekš, paužot savu viedokli par veselības ministru Gunti Belēviču.

Pēdējā laikā veselības nozares vadītājs ir nācis klajā ar vairākām neviennozīmīgām replikām, kas sabiedrībā uztvertas ar dalītām jūtām. Tā, piemēram, G. Belēvičs ir bijis visnotaļ atbalstošs homeopātiskajiem medikamentiem, uzskatot tos par pilnvērtīgiem ārstniecības līdzekļiem. Tāpat ministrs ir apgalvojis, ka daudzās pacientu sūdzības par mediķu paviršo attieksmi slimnīcās ir stipri pārspīlētas.

N. Ušakovs ministra darbību komentē šādi: "Guntis Belēvičs uzskata, ka visi pacientu stāsti par nesaņemto palīdzību slimnīcās, ir "pīlītes" un "pilnmēness". Ar šādu ministru vecais joks par ceļmallapas ārstnieciskajām īpašībām pārstāj būt smieklīgs un kļūst par daļu no veselības nozares reformas."

Svarīgākais